Torunlarını Okula Göndermeyen Oğlunu Şikayet Etti

Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinde yaşayan Mustafa Büyük , torunlarını okula göndermeyen oğlu Mehmet Büyük'ü Cumhuriyet Savcılığına ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne şikayet etti.


Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Mehmet Büyük'ün torunları Ada Gizem ve Furkan Arda'yı okula göndermediğini belirterek, "Torunlarım geçen yıl ilçedeki ilkokula kayıt oldular ama oğlum onları okula göndermedi. Ne yaptıysam ikna edemedim" dedi.

Torunlarının okumasını çok istediğini ifade eden Büyük, "Yeter ki onlar okusunlar. Ben torunlarım eğitim alsın diye oğlumu şikayet bile ettim. Bu yıl bir kez okula gidebildiler. Ertesi gün oğlum torunlarımın okula gitmesine izin vermedi" diye konuştu.

Oğlunu Cumhuriyet Savcılığına, BİMER'e, Dernekpazarı Kaymakamlığı'na, Dernekpazarı Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet ettiğini belirten Büyük, şöyle devam etti:

"Yetkililerden bu sorunumuzu çözmelerini istiyorum. Fakir olduğum halde torunlarımın eğitim masrafını karşılamaya razıyım. Kimseden maddi bir şey istemiyorum. Yeter ki torunlarım okusun. Bu sorunu nasıl çözeceğim bilmiyorum, sıkıntım büyük. Torunlarımın eğitim alması için mücadele ediyorum. Tek isteğim torunlarımın okuması. Cahil kalmasın bu çocuklar. Akranları okula giderken, torunlarımın gidememesi beni çok üzüyor."

Büyük, oğlunun İstanbul'da çalıştığını, eşi ve çocuklarını ise Ardahan'da yaşayan kayınpederinin yanına gönderdiğini söyledi.

Dernekpazarı Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise çocuklarını okula göndermeyen veliyi, yasal prosedür konusunda bilgilendirdiklerini, konuyu takip ettiklerini bildirdiler.

Kaynak: AA