Örnek Davranışından Dolayı Takdir Belgesi Aldı

Çorlu'da vatani görevini yapan Jandarma er Mehmet Öztürk, trafik kazası geçiren küçük kız çocuğunu kucağına alıp sakinleştirerek gösterdiği örnek davranışından dolayı Kaymakamı Hulusi Doğan tarafından takdir belgesiyle ödüllendirildi.


Çorlu Kaymakamlığında düzenlenen törende Öztürk'e takdir belgesini veren Doğan, Mehmet Öztürk'ün yaşanan bir kaza sırasında küçük bir çocuğu sakinleştirmeye çalışmasının takdiri hak ettiğini ifade ederek, bu nedenle kendisine takdir belgesi verdiklerini söyledi.

Öztürk'ün, vicdani olarak çok önemli bir davranış sergilediğini belirten Doğan, ''Askerimizi kalbi duygularla kutluyor ve tebrik ediyorum. Ayrıca, kendisini yetiştiren komutanlarına da çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Yapılan törene Çorlu İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı da katıldı.

- Olay

TEM Otoyolu'nda geçtiğimiz günlerde meydana gelen bir trafik kazasında, Almanya'dan İçel'de yaşayan akrabalarını ziyarete giden Gazi Uygun idaresindeki HOM 6774 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyere çarpmış ve yaralanan kimsenin olmadığı kazada, 2 yaşındaki Esma adlı kız çocuğunu jandarma eri Mehmet Öztürk teselli etmeye çalışmıştı.

Ayrıca, Öztürk'ü İçişleri Bakanı Muammer Güler de arayarak tebrik etmişti.

Kaynak: AA