Denizlili Firmadan Abd'de Yatırım Kararı

"Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasında ilk sırada yer alan Denizlili firmanın, ABD'de yatırım kararı aldığı bildirildi.


Vali Abdülkadir Demir, Ekonomist Dergisi'nin her yıl Türkiye Ekonomi Bankası işbirliğiyle gerçekleştirdiği "Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasında ilk sırada yer alan Er-Bakır'ı ziyaret etti.

Vali Demir, Anadolu firmalarının genelde aile şirketi ve kısa süreli olduğunu belirterek, "Bu anlamda Er-Bakır'ın başarısı, Türkiye'ye örnek. El sanatı olan bakırı bu noktaya getirmek, bu kentin sanayicilerinin vizyonunu gösteriyor. Kendilerini bundan dolayı kutluyoruz. Ülkenin iyi örneklere çok ihtiyacı var" diye konuştu.

Firmanın yönetim kurulu başkanı Ali Abalıoğlu ise yıllardır ABD pazarında olduklarına değinerek, şunları kaydetti:

"ABD'de iyi bir pazar payımız var. Katma değeri yüksek ürünler ihraç ediyoruz. NASA'ya ve savunma sanayisine nitelikli ürünler veriyoruz. Yıllık 500 milyon dolarlık ihracatımızın 5'te 1'ini ABD'ye yapıyoruz. ABD, vergi politikasında bir değişiklik yapacak. Şu anda AB ile serbest ticaret anlaşması yapıyor. Eğer böyle olursa, ürünlerimizi vergi vererek gönderir duruma geleceğiz. Mallarımızı vergilendirerek satmaya kalksak, satamayacağız. Bu, Türkiye'den ABD'ye ihraç edilen bütün ürünler için felaket senaryosu. Dolayısıyla oradaki pazarda bugüne kadar verdiğimiz emeklerin zarar görmemesi için orada fabrika kurma kararı aldık."

Konuşmaların ardından Vali Demir, Abalıoğlu'na ekonomiye yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür plaketi verdi.

Ziyarette, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut da hazır bulundu.

Kaynak: AA