Antakya'ya Yeni Alış Veriş Merkezi

Antakya'da yeni alışveriş merkezi "Palladium Antakya AVM" düzenlenen törenle açıldı.


Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, törende yaptığı konuşmada, alışveriş merkezinin memlekete, yatırımcıya, esnafa hayırlı olmasını diledi.

Hatay'ın Suriye'deki iç savaştan etkilenen ve ekonomik açıdan kayba uğrayan illerden biri olduğunu belirten Savaş, bu dönemde alışveriş merkezini açtıkları için Tahincioğlu Yönetim Kurulu'na ve ortaklarına teşekkür etti.

Hatay'ın tarihin, kültürün, medeniyet birikiminin had safhaya ulaştığı, dünyadaki barışın hoşgörünün ender görüldüğü şehirlerden biri olduğunu ifade eden Savaş " Caddeleri, sokakları, alt ve üst yapıyı 3-5 yıl geciktirebilirsiniz. Ticarette 2-3 sene sekteye uğrayabilirsiniz. Ama o şehrin sosyal barışını bozarsanız 100 yıllarca geri getiremezssiniz. İçerden, dışardan o kadar yanıltmaya rağmen burada sosyal barışını dimdik ayakta tutan bir toplumuz. İnanıyorum ki bu Ortadoğu'daki Arap Baharı biter bitmez Antakya çekim merkezi olmaya devam edecek" diye konuştu.

Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu da 150 milyon dolar tutarındaki bu yatırımı Antakya'ya yapmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.

Palladium AVM'nin Antakya'da yapılan en büyük organize perakende yatırım olduğunu belirten Tahincioğlu, merkezin kazandıracağı yerli ve yabancı markalar, sosyalleşme alanlarıyla bölgenin devam eden kalkınmasına destek olacağına inandıklarını kaydetti.

Toplamda 2 bin kişinin üzerinde istihdam sağlayacak Palladium Antakya AVM'nin, Antakya halkına da sevdikleriyle huzur, güven ve keyif içerisinde vakit geçirmeleri için fırsat sağlayacağını vurgulayan Tahincioğlu " Palladium Antakya AVM, 40 bin metrekare kiralanabilir alana sahip. Alışveriş merkezinde, kadın ve erkek giyimden dayanıklı tüketim mallarına, ev tekstil ürünlerinden kozmetiğe ve elektroniğe kadar toplam 125 mağaza ve bin 100 araç kapasiteli otopark alanı yer alıyor" dedi.

Konuşmaların ardından, törene katılan protokol üyeleri tarafından açılış kurdelası kesildi.

Törene, Antakya Ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA