Beklenen Gemi Perşembe’ye Demir Attı

Ordu’nun Perşembe ilçesine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilen Şehit Temel Şimşir yolcu gemisi ilçeye geldi.

Beklenen Gemi Perşembe’ye Demir Attı

Karadeniz Bölgesi’nin tek sakin şehri unvanına sahip olan Perşembe ilçesine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilen bin 500 yolcu kapasiteli, 65 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde ki Şehit Temel Şimşir, yolcu gemisi ilçeye ulaşırken, vatandaşlar tarafından büyük coşku ile karşılandı.

“ŞUAN MUTLULUKTAN AĞLAMAK ÜZEREYİM”
Gemi iskeleye bağlandıktan sonra kurban kesilirken, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı, 65 metre uzunluğundaki ‘Şehit Temel Şimşir’ isimli geminin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bedelsiz olarak ilçeye hibe edildiğini belirtirken “Şuan mutluluktan ağlamak üzereyim” dedi.

Başkan Çarkçı, yaptığı konuşmada, “Bugün çok büyük bir mutluluk yaşıyoruz.Biz 20 Mayıs tarihinden önce sıkıntı yaşamıştık. 20 Mayıs tarihinde 'Mayıs Yedisi' adı altında kutladığımız şenliğimizde yolcu taşıma belgesi olmadığı için teknelerimiz denize çıkamamıştı ve Rize’den getirmiştik. Bu gemiyi buraya kazandıracağımızı o gün sözünü vermiştik. Şuanda da bir aydır bu gemi için koşuşturuyoruz. Bir hafta önce bu gemi İstanbul’dan yola çıktı. Bu geminin 1 milyon dolar gibi bir maliyeti var. Perşembe Belediyemizin de mal varlığına bir milyon dolar yukarı çıkartmış oldu. Şuan mutluluktan ağlamak üzeriyim” şeklinde konuştu.

Kaymakam Ahmet Arık ise, bu geminin turizmin temel taşını oluşturacağını ifade ederken, “Bugün Perşembe gerçekten çok mutlu ve gururlu bir gün yaşamaktadır. İlçemize kazandırılan Şehit Temel Şimşir gemisi ilçemize demir attı. Çok sevinçliyiz çok mutluyuz. Turizm şehri olma yolunda hızla ilerleyen Perşembemiz, sakin şehir olan perşembemiz bu gemi ile turizm altyapısının temel taşlarını artık döşemiştir. Bundan sonra Perşembe her anlamda daha ileri noktaya doğru ilerlemektedir. Bu gemi bizim turizm de temel taşımızı oluşturacaktır” diye konuştu.

Perşembeliler gemiyi görmek için limana akın etti.
Kaynak: İHA