Özyeğin Üniversitesi ve Matriks İş Birliği Yapacak

Özyeğin Üniversitesi ile Matriks iş birliği için imza atacak.

Özyeğin Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Özyeğin Üniversitesi İstanbul Finansal Risk Yönetimi Laboratuvarı ve Matriks, finansal Ar-Ge alanında iş birliğine gidiyor. Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin ve Matriks İcra Kurulu Başkanı Reha Gülerman'ın katılacağı imza töreni yarın saat 15.00'te üniversitenin İstanbul Finansal Risk Yönetimi Laboratuvarı'nda gerçekleştirilecek.

Bu stratejik iş birlikteliğiyle finansal yazılımlarda Türkiye'nin dışa bağımlılığının önüne geçilerek, Finansal Risk Hesaplama, Simülasyon Platformu ve Finansal Veri Platformu yazılımları ile İstanbul Bölgesi'nin uluslararası bir finans merkezi olması hedefleniyor.

İş birliği kapsamında aynı zamanda Özyeğin Üniversitesi İstanbul Finansal Risk Yönetimi Laboratuvarı ve Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri uzmanları türev ürünler, enerji, karbon salınımı, özel sektör ve yerel yönetim borçlanma piyasalarına ilişkin gerekli alt yapı ve yazılımlarının oluşturulması için bilimsel araştırmalar yaparak, bu ürünlerin yurtdışına ihraç edilmesini hedefliyor.

Kaynak: AA