Kurbanlık Sevkiyatı Devam Ediyor

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde kurbanlık hayvan sevkiyatı devam ediyor.


Çekerek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Mahmut Erdoğan, yaptığı açıklamada hayvan sevklerinde küçük baş ve büyükbaş hayvanların kulak küpe numaraları ve sağlık durumları kontrol edilip, araçlar dezenfekte edildikten sonra veteriner sağlık raporlarının düzenlediğini önemle vurguladı.

Kurbanlık hayvan sevkiyatının devam ettiğini belirten Erdoğan, "25-30 Eylül tarihleri arasında Ankara'ya 2 bin 228, İstanbul'a 175, Bursa'ya 16, İzmir'e 20 olmak üzerek toplam 2 bin 439 adet büyükbaş kurbanlık hayvan sevkiyatı 135 kamyon ve 20 tır ile yapıldı. Yapılacak bu sevklerle ilçe ekonomisine yaklaşık 10 milyon liralık bir girdi sağlayacağı düşünülmektedir" dedi

İlçe Müdürlüğü veteriner hekimlerinin mesai saati gözetmeksizin büyük bir özveri ile çalıştığını söyleyen Erdoğan, "Amacımız halkımızın sağlıklı hayvan satın almalarını sağlamak. Ayrıca üreticinin evraklarında eksiklik olmadan pazarlara uğurlanıp yolda yapılacak kontrollerde problem yaşamamaları için İlçe Müdürlüğümüz veteriner hekimleri titizlikte çalışmaktadır. İlçe Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı Şubesi personellerimiz başta olmak üzere tüm çalışan personellerimize teşekkür ederim" diye konuştu.





Kaynak: AA