Bolu'da Geyik ve Karacalar Yerleşim Yerlerine İniyor

Bolu'da, alınan koruma tedbirleri sayesinde sayıları her geçen gün artan geyik ve karacalar, yerleşim yerlerine kadar iniyor.

Bolu yaban hayatı koruma sahaları içerisinde bulunan geyik ve karacalar, yerleşim alanlarına kadar gelirken, vatandaşlar da yanlarına kadar gelen yaban hayvanlarına yoğun ilgi göstererek fotoğraf çektiriyor.

Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Akay, AA muhabirine, Bolu genelinde 3 ayrı noktada yaban hayatı geliştirme ve koruma sahasının bulunduğunu söyledi.

Akay, yaban hayatı koruma sahaları arasında en önemlisinin Yedigöller Yaban Hayatı Koruma ve Geliştirme Sahası olduğunu anlatarak, "Bu 50 hektarlık alan içerisinde geyik, karaca, kurt, çakal, ayı ve yaban domuzu gibi yabani hayvanlar barınmakta" dedi.

Koruma faaliyetleri sonucunda yaban hayvanlarının sayısının hızlı bir şekilde arttığını dile getiren Akay, "Zaman zaman bu hayvanların köy yerleşim yerlerine kadar indiği köylüler tarafından belirtilmekte. Yaban hayvanı popülasyonumuz her geçen gün daha da artmakta. Bunda en önemli faktör hem etkin bir şekilde av koruma faaliyeti yürütmemiz hem de yapmış olduğumuz eğitim faaliyeti sonucunda köylülerimizin daha da bilinçlenmesi ve kaçak avcılığın azalmış olmasıdır" şeklinde konuştu.

Akay, yabani köpekler nedeniyle özellikle geyik ve karaca yavrularının zorlandığını belirterek, vatandaşların bakmaktan vazgeçtikleri köpeklerini ormana bırakmak yerine köpek barınaklarına teslim etmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA