Thk Deri Toplamaya Devam Edecek

Türk Hava Kurumu (THK) Nazilli Şube Başkanı Ergün Özyılmaz, "Sanki THK artık deri toplamayacakmış gibi yanlış bir imaj oluştu.

THK olarak deri toplamaya devam edeceğiz" dedi.

THK binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Özyılmaz, “Türk Hava Kurumu kamu yararına halkımıza hizmet veren bir kurum olarak fitre, zekat ve kurban derisi toplamaya devam edecektir. Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile ilgili olarak sanki THK artık deri toplamayacakmış gibi yanlış anlaşılmalar olduğunu görmekteyiz. THK 1999 yılından bu yana Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Kızılay, Diyanet İşleri Vakfı, Çocuk Esirgeme Kurumu ile kendisi adına fitre, zekat ve kurban derisi toplamaktaydı. Toplanan gelirin yüzde 60'ı bu kurumlara verilmekteydi. Geçen yıl toplanan 15 milyon liralık yardımın yüzde 40'ı THK'ya kalmıştır. Yapılan düzenlemeyle 5 kurum adına yardım toplamadaki tek yetkili artık THK değildir. Ancak THK kamu yararına çalışan bir kurum olarak fitre, zekat ve kurban derisi toplamaya kendisi devam edecek ve yardımlar gönüllülük esasına dayanarak toplanacaktır" diye konuştu.

"VATANDAŞ KİME İSTERSE VERİR"
Yardım konusunda zorunluluk getirilmesine THK olarak kendilerinin de taraftar olmadığını kaydeden Özyılmaz, “Bunu her ortamda dile getiriyorduk. Yıllardır yasak olmasına rağmen birçok dernek ve kurum kurban derisi topluyordu. Burada bir kaos vardı. Hükümetin düzenlemesiyle bu kaos önlenmiş oldu. Kimse kimsenin hayrını elinden zorla alamaz, vatandaş kime isterse ona verir. THK son yıllarda yaptığı güzel çalışmalarla, üniversitesiyle, havacılık eğitim merkeziyle, yangın uçakları ve ambulans helikopterleriyle halkımızın takdir ve beğenilerini kazandı. Biz halk tarafından desteklenen bir kurum olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA