Siverek’te Eğitimin Sorunları Masaya Yatırıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Özgür Eğitim-Sen Siverek Temsilciliği tarafından "Milli Eğitimin Açmazları ve Çözüm Önerileriniz" konulu konferans düzenlendi.

Siverek’te Eğitimin Sorunları Masaya Yatırıldı
Özgür Eğitim-Sen Siverek Temsilciliği tarafından Siverek Gençlik Merkezinde saat 19.30’da, konuşmacı olarak Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Örgütlenme sekreteri Abdulbakir Değer ve Genel Sekreter Ali Aydın'ın katıldığı "Milli Eğitimin Açmazları ve Çözüm Önerileriniz” konulu konferans ilgi gördü. Program, Özgür Eğitim-Sen Siverek Temsilcisi Murat Başaran’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Ardından kürsüye gelen Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Türkiye’deki eğitim sisteminin amacının Kemalist ideolojiye dayalı bir nesil inşa etmek olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Sistem ileriki dönemlerde kendisine karşı bir hareket, bir tepki oluşmaması için okullarda daha ilk günden başlayarak çocuklara kendi ideolojisini dayatıyor. Türkiye’de eğitim sisteminin Kemalist ideolojinin dayatmasından bir an önce kurtarılması gerekir. Siyasal ideoloji özellikle 12 Eylül darbesi sonrası oldukça belirgin hale getirildi.

Kemalizm öğretisi yalnızca inkılâp tarihi ve milli güvenlik dersleriyle sınırlı kalmayıp tüm derslerin içine yayıldı. Beşikten mezara kadar Kemalizm’e iman edip, bağlanmaları, resmi ideolojinin dışındaki tüm ideoloji, inanç ve düşünceleri zararlı ve yıkıcı akımlar olarak görmeleri tüm yurttaşların bu inanç içinde olmaları eğitim yoluyla sağlanmaya çalışıldı.”
Tanrıverdi’nin konuşmasının ardından Özgür Eğitim-Sen Örgütlenme sekreteri Abdulbakir Değer ve Genel Sekreter Ali Aydın'ın sunumlarına geçildi. Yapılan sunumlarda demokratikleşme paketi, anadilde eğitim, zorunlu eğitim, andımızın kaldırılması, başörtüsü sorunu, ücretli öğretmenlik sorunu, zorunlu din eğitimi çelişkisi konuları masaya yatırıldı. Program merak edilen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA