Muş'ta 'Hamurlu Eller Bilgi Yönetiyor' Projesi

Muş Lale Kadın Derneği ve Ceza İnfaz Kurumunun SODES kapsamında, ortaklaşa yürüttüğü "Hamurlu Eller Bilgi Yönetiyor" projesiyle, bilgisayar işletmenliği eğitimini tamamlayan 60 kursiyere sertifika verildi.

Cezaevinde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Vali Vedat Büyükersoy, ceza evinde açılan kursların çok isabetli olduğunu ve burada faydalı hizmetlerin verildiğini söyledi.

Fakirlik ve cehaletin, insanları suça teşvik eden en önemli faktörlerin başında geldiğini ifade eden Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Suçu hiç kimse sevmez, üzerine atıldığında da kabul etmez. Ancak fakirlik ve cehalet, insanları suça teşvik eden en önemli faktörlerin başında geliyor. Kaliteli bir eğitim alan insan, önce iyi meslek sahibi olur. İyi meslek sahiplerinin geliri de iyi olur. Böylelikle insanlar hem mutlu hem de huzurlu olur. Ayrıca sadece fiziki çevreye değil, arkadaşlarına, topluma ve o toplumun paylaştığı değerlere de saygılı olur. Bu nedenle infaz kurumlarını, sadece cezanın çekildiği yerler olarak görmüyoruz. Buralar vakitlerin değerlendirildiği ve becerilerin artırıldığı yerlere dönüşebilir."

Artık bilgiye ulaşmanın ve bilgili insan olmanın çok kolay olduğunu bildiren Büyükersoy, bilgiye ulaşan, bilgiyi paylaşan ve edindiği bilgilerle becerilerini geliştirenlerin, fakirlik ve cehalet zincirini kırabileceğini ifade etti.

Büyükersoy, "Burada cezalarını çeken veya suç işlediği zannıyla tutuklu bulunanlara 'geçmiş olsun' diyorum. Ama burada geçen sürenin en iyi şekilde değerlendirilmesini istiyorum. Faydalı bireyler olmanın yolunun araştırılması gerekiyor. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Adalet Komisyonu Başkan Vekili Kezban Tuğba Akalan Ünal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ŞehmusYentür, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve SODES Koordinatörü Bülent Solmaz, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kahraman Topaloğlu, hakim ve savcılar katıldı.

Kaynak: AA