MHP’li Kadınlar Hayvan Barınaklarını Ziyaret Etti

MHP Aydın Kadın Kolları üyeleri, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde Aydın’da bulunan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği’nin düzenlemiş olduğu kermesi ziyaret etti.

Hayvan sevgisine, hayvanların korunmasına ve hayvan haklarına sahip çıkılması gerektiğini dikkat çeken MHP’li Kadınlar, daha sonra hayvan barınağını ziyaret etti.

Yeryüzünü insanlarla birlikte paylaşan hayvanların, doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yeri bulunduğuna işaret eden Aydın MHP Kadın Kolları Başkanı Havva Kukul, "İnsanların yaşama hakkı olduğu kadar, doğada bulunan hayvan ve yaban hayatının da yaşama hakkına saygı gösterilmeli, nesillerinin korunması hayvan haklarının bir parçası olarak görülmelidir. Çağdaş ülke olmanın göstergelerinden biri olan hayvan sevgisi, insandaki yardımlaşma, iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları geliştirir. Hayvan sevgisi insan sevgisi ile doğru orantılı olup hayvanları sevenler, insanları daha içten severler. Toplum olarak canlıların ve özellikle hayvanların korunmasına özen göstermeliyiz. Çocuklarımızı hayvan sevgisi ile büyütmek ve bunu topluma aşılamak herkesin görevi olmalıdır. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nün toplumda hayvanlara karşı sevgi ve şefkat duygularının uyanmasına ve hayvan haklarına saygı duyulmasına vesile olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA