Kırşehir'in Ustaları Sanat Evi'nde Yaşayacak

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Evi olarak düzenlenecek eski Vali Konağı'nda Ertaş ile Kırşehir'in yetiştirdiği Çekiç Ali, Şemsi Yastıman, Muharrem Ertaş gibi halk ozanlarının isimleri yaşatılacak.

Kırşehir İl Genel Meclisi Başkanı Şuayip Soysal, yaptığı açıklamada, merkez Yenice Mahallesi'ndeki 2012 yılına kadar Vali Konağı olarak kullanılan binanın Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Evi olarak düzenleneceğini söyledi.

Soysal, tarihi binada Neşet Ertaş ve Kırşehirli Çekiç Ali, Şemsi Yastıman, Muharrem Ertaş gibi halk ozanlarının fotoğraf, plak, kaset ve kişisel eşyalarıyla sazlarının sergileneceğini ifade etti.

Konağın arsasının büyük bir bölümünün ilkokul ve ortaokul yapımı için kullanıldığını ifade eden Soysal, binanın da kültür hizmeti vermesinin benimsendiğini dile getirdi.

İl Genel Meclisinin aldığı kararın en kısa zamanda uygulanması için gayret ettiklerini anlatan Soysal, şunları kaydetti:

"Hem büyük ustamıza vefa örneği hem de Neşet Ertaş ile birlikte ünlü saz ve söz ustası, bozlak kültürüne hizmet etmiş, Muharrem Ertaş, Şemsi Yastıman, Çekiç Ali gibi Kırşehir'in yetiştirdiği diğer ustaları kültür ve sanat evinde ölümsüzleştirmek istedik. Büyük ustamızın ilimizin tanıtılmasında katkısı kuşkusuz ki çok büyüktür. Kültür ve Sanat Evinde Kırşehir kültürü yaşatılacak. Ayrıca, gelecekte burada kültürel etkinlikler de gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığımızla çalışmalarımız devam etmektedir."

Kaynak: AA