Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Bartın’da

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, öğrenci andının kaldırılmasıyla ilgili, “Önemli olan bir metni ezberlemek değil, onu yüreğinde hissetmektir.

Mesele ezberlemek değil, mesele hissetmektir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç bir dizi ziyaret inceleme ve açılış için Karabük’ten Bartın’a geldi. Bakan Kılıç, “Karabük Bartın arasının bulunan güzellikler kaşifler tarafından yeterince keşfedilebilmiş değiller” diyerek yolda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Kılıç ilk olarak Bartın Valiliğini ziyaretinde şeref defterini imzaladı. Bakan Kılıç, yapılan yatırımların tek kalemde sıralayabilmenin, hükümetin ve Başbakan Erdoğan'ın Bartın'a özel ilgisinin, yakınlığının neticesi olduğunu söyleyerek, “Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulduktan sonra önemli eser ve projeler kazandırdık. Bütün yatırımların Bartın'a kazandırılmasında AK Parti Grup Başkanvekili olarak birlikte çalıştığımız Yılmaz Tunç milletvekilimizin çok büyük emek ve katkıları vardır. Bartın’da bir sürü projeye imza attık. Amasra Spor Salonu'nu tamamladık. Bartın Gençlik Merkezi inşaatına devam ediyoruz. İnşallah yılbaşında açılışına yaparak, Bartın'a kazandıracağız. Çok amaçlı spor salonu farklı 8 spor salonu olan, bütün branşların spor yapabileceği, Türkiye'de büyük şehirlerde uyguladığımız bir proje budur. Merkez çok amaçlı spor salonunun ihalesi 4 Kasım'da ihale edilecek. Bartın, Türkiye'de kapalı yüzme havuzu olmayan 40'a yakın ilimizden bir tanesiydi. Bartın'ı da yüzme havuzuna kavuşturuyoruz. 26 Eylül'de ihalesi yapıldı” dedi.

AK Parti Bartın İl Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Kılıç, “Sandıktan artık çıkamayacağını hisseden umudunu kaybeden bir muhalefet var. Sizler asla muhalif karalamalarına kulak asmayın. Muhalefet sandıkta milletin iradesinin yansımalarını istemez. Sandıktan umudunu kesen bir Türkiye muhalefeti var. Oysa milletin sesine kulak verseler, milletin ihtiyaçlarını görebilseler Bugün olduğundan belki çok daha iyi bir yerde olacaklardır" dedi.

Bakan Kılıç daha sonra Amasra ilçesinde partisinin il başkanlığını ve esnafları ziyaret etti. Bakan Kılıç, gazetecilerin ilkokullarda andımızın kaldırılmasıyla ilgili sorulan soruya soruyla karşılık vererek, “İçinizde şu anda andımızı tamamını okuyabilir var mı dır?" diye sorunca, bir gazeteci ‘okuyabilirim’ dedi.

Gazetecinin yarısından sonra duraklaması üzerine Bakan Kılıç, “Bu andı okuyan kişinin eksikliği değil, bu soruyu sorduğum herkes bir yerinde tıkanıp kaldı. Kimse sonuna kadar okuyamadı. Önemli olan bir metni ezberlemekten ziyade, o metnin ruhunu içselleştirmektir. Bunlar hepimizin ödevi, görevi, boynunun borcudur. Bu hedefleri andımız haline getirmek asıl olandır. Türkiye açısından da asıl olan budur. İçinizdeki en iddialı arkadaşımız bile andımızı takılmadan okumayı başaramadı. Mesele ezberlemek değil, mesele hissetmek, içselleştirmektir” dedi.

Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, yapımı tamamlanan Amasra Spor Salonu, Merkez Sentetik Çim Saha ve Kozcağız Beldesi Sentetik Çim Sahaları için Ömer Tepesi Spor Salonu'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Burada da bir konuşma yapan Bakan Kılıç, “Bartın için gerçekten güzel bir gün, ama açılışı yapacak olduklarımızdan daha çok, yapımına başladıklarımız ve başlayacak olduklarımızla beraber, daha da güzel bir gün olacak. Milletin kaynaklarını milletin hizmetine tahsis etmek için seferber ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA