Depremle Doğan 'Suuçtu Şelalesi', Sonbaharda Bir Başka Güzel

Mustafakemalpaşa ilçesinde, fay hattının kırılması sonucu oluşan, sonbaharda yeşil ve sarının tonlarıyla bezenip ayrı bir güzelliğe bürünen "Suuçtu Şelalesi", doğa tutkunlarını bekliyor.

İlçe merkezine 17 kilometre uzaklığındaki şelale, çevresindeki güzelliklerle görenleri adeta büyülüyor.

Fay hattının kırılması sonucu oluştuğu bilinen şelale, 38 metre yüksekliğinden dökülen suyunun yanı sıra sesi ve görüntüsüyle ziyaretçilerini çağırıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Tabiat Parkı'nda yer alan ve yaz aylarında serinlemek isteyenlerin akınına uğrayan şelale, sonbaharda sarı ve yeşilin binbir tonu arasında çekiciliğini koruyor.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AA muhabirine yaptığı açılamada, kayın ormanı içindeki şelalenin, Türkiye'nin en güzel köşelerinden biri olduğunu söyledi.

Çevre tutkunları, fotoğraf sanatçıları ve doğa sporlarıyla ilgilenenleri bölgeye davet eden Kurtulan, "Her mevsim ayrı güzellikleriyle hayranlık uyandıran ve adeta bir 'Saklı Cennet' olan Suuçtu Şelalesi ve çevresi yeterince tanınmıyor. Burasını dünya turizmine kazandırmak istiyoruz" dedi.

-Kayın ağaçları arasında bir oksijen deposu

Bursa il merkezine 84 kilometre uzaklığındaki Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunan Suuçtu Şelalesi, Çataltepe mevkisinde, ilçe merkezine 17 kilometre mesafede, Muradiyesarnıç köyü yakınındaki Karadere üzerinde yer alıyor.

Bir fay hattının çökmesiyle oluşan şelalede, 38 metreden dökülen su, yaz mevsiminde azalmasına rağmen kış aylarında doldurduğu göletiyle güzel bir manzara sunuyor.

Yerli ve yabancı turistler tarafından gezi alanı ve piknik yeri olarak tercih edilen Suuçtu, çevresini saran kayın ağaçları arasında, bir temiz hava deposu olarak biliniyor. Suuçtu Şelalesi, doğal bir klima işlevi görmesinin yanında çevresinde doğal yürüyüş yollarını ve bir alabalık üretim tesisini barındırıyor.

Deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık 450 metre olan Suuçtu Orman İçi Dinlenme Yeri ise orman ve şelalesiyle gelenleri adeta büyüleyen bir mesire yeri olarak tanımlanıyor. Kış mevsiminde eni 30 metreye, genişliği selde 50 metreye kadar yükselen şelale, Mustafakemalpaşalıların içme suyunu da karşılıyor.

Kaynak: AA