Bomba Hazırlayan Çocuklar Polis Kamerasına Takıldı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Bağlar'da eylemlerde kullanılmak üzere basınç etkili boru tipi bomba, el yapımı bomba ve molotof kokteyli hazırlayan 5 çocuğu gözaltına aldı.

Okul çıkışı boş bir arazide bomba hazırlayan çocuklar, polis kamerasına da yansıdı.
Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'da bir yürüyüş öncesinde "provokasyon" yapılacağı ihbarı alan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tedbirlerini arttırdı. Yürüyüş öncesinde Bağlar ilçesinde örgüt yandaşlarına yönelik teknik ve fiziki takip gerçekleştiren polisin kamerasına ilginç bir ayrıntı takıldı. Boş bir arazide okul çıkışı bomba hazırlayan çocuklar, polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Polis kamerasına yansıyan görüntülerde ellerinde poşetler olduğu görülen yaşları küçük 5 kişinin, boş bir arazide bir araya gelip eylemlerde kullanılan molotof ve el yapımı yangın çıkarıcı bomba yaptıkları belirlendi. Çocuklardan bazılarının ise gözcülük yaptığı görüldü.

Kaydedilen görüntüler üzerine harekete geçen polis, Bağlar Mahallesi'nde düzenlediği operasyonda 5 adet 20 cm uzunluğunda bir tarafı kapalı bir tarafı açık demir profil parçası, molotof yapımında kullanılan 5 litre benzin, çok sayıda maytap fitili, 4 parça molotof fitili, 4 eldiven, 2 maytap, patlayıcı hammaddesi toz madde, 1 adet 5 litrelik boş bidon, 1 puşi ve 2 koli bandı ele geçirdi. Ayrıca yapılan kriminal inceleme neticesinde yakalanan kişilerden birinin parmak izi ele geçirilen malzemeler üzerinde tespit edildiği belirtildi. Operasyonda gözaltına alınan 18 yaşından küçük 5 kişiden 4'ü, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bomba hazırlarken polis kamerasına takılan çocukların 30 Eylül 2013 tarihindeki PKK/KCK terör örgütü elebaşısı ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürtlere statü’ eyleminde megafonla polislere, "Çekilin buradan, bu size son uyarımız yoksa müdahale edeceğiz' şeklinde anons yapan kişiler oldukları da ifade edildi.
Kaynak: İHA