Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Sancak'ta Okul Açılışına Katıldı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sırbistan temaslarının ikinci gününde Sancak bölgesinin en büyük şehri olan Yeni Pazar'da (Novi Pazar) TİKA tarafından yaptırılan ilköğretim okulunun açılışına katıldı.

Bozdağ, Sırbistanlı bakanlar, öğrenci ve velilerin iştirak ettiği açılışa gelişinde "Türkiye" sloganlarıyla coşkulu bir şekilde karşılandı. Türkiye ve Sırbistan bayraklarının sallandığı açılış öncesinde minik öğrenciler ve gençler folklor gösterileri yaparak, şarkılar söyledi.

Gösterilerin ardından Bozdağ, öğrencilerle toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Bozdağ, "Yetkililerden aldığımız bilgilere göre eğitimin fiziki imkanları konusunda çok ciddi sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Üçlü bir eğitim var, bu okulla beraber ikili bir eğitime dönüyor Yeni Pazar. O açıdan da çok önemli bir adım bu. İnanıyorum ki yapılacak başka yatırımlarla tekli eğitime, çocuklarımızın daha rahat eğitim alabildikleri eğitim mekanlarına sahip olacaklardır. Bizim de bu alanlardaki desteklerimiz devam edecektir. Zira başka okulları da TİKA marifetiyle yaptık. Bu onlardan bir tanesi ama sonuncusu olmayacaktır" dedi.

"BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM"
Bozdağ, "Bu okul işbirliğinin, dayanışmanın, birlikte hareket etmenin somut bir meyvesidir. Türkiye'de büyük bir Allah dostunun bir sözü var: 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım '.Eğer bir olursak iri olma, bir olursak diri olma imkanı her zaman elimizdedir. Birlikte rahmet vardır, sevgi vardır, mutluluk vardır, refah vardır, huzur vardır, zenginleşme vardır, barış vardır, her türlü güzellik vardır. Ama ayrılıkta azap vardır, her türlü sıkıntı vardır. O yüzden bir olmak, iri olmak, diri olmak, her yerde, dünyanın neresinde olursa olsun insanlara kazandırır" şeklinde konuştu.

Bozdağ konuşmasına şöyle devam etti:
“Ben burada sayın bakanlar konuşurken birlik vurgusu yaptığı zaman, dayanışma vurgusu yaptığı zaman yapılan alkışları gördüğümde, burada bu noktada bir ihtiyacın olduğunu, birliğe vurgu yapanın sevildiğini, sayıldığını, o yüzden alkışa tutulduğunu anladım. Ya bir de birlik tam olursa, bu alkışın coşkusunu, insanlardaki sevinci siz düşünün. Tabi bugün aynı zamanda bir eğitim kurumunu açıyoruz. Geleceği kendilerine emanet edeceğimiz nesilleri burada yetiştirme imkanımız olacak. Ben bu vesile ile hem bu okulda okuyacak değerli öğrencilerimize, hem onları yetiştirecek değerli öğretmenlere, hem de yavrularını buraya gönderen değerli velilere başarılar diliyorum.”
Bozdağ, konuşmasının ardından TİKA tarafından öğrencilere hediye edilen okul çantalarını minik öğrencilere dağıttı.

Bozdağ ve Sırbistanlı yetkililer, daha sonra alkışlarla Novi Pazar TİKA İlköğretim Okulu'nun açılış kurdelesini kesti.
Kaynak: İHA