Ak Parti Marmaris İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Türkiye'yi daha özgür ve demokratik yapmak için mücadele verdiklerini belirterek, "Oy kaybetme kaygısına kapılmadan, ülkemizin daha özgür ve demokratik olması için çalışacağız" dedi.

AK Parti Marmaris İlçe Teşkilatı'nın ekim ayı danışma kurulu toplantısı, parti binasında gerçekleştirildi.

Öztürk, toplantıda yaptığı konuşmada, partilerine aday adaylığı için başvuru sürecinin başladığını, halkın teveccühünü kazanmış adaylarla seçime gireceklerini söyledi.

İnsanların geçmişi çabuk unuttuklarına işaret eden Öztürk, "AK Parti iktidara geldiğinde 7 yaşında olanlar şimdi oy kullanacaklar. Bu gençlerimiz eskiden de Türkiye'nin güllük gülistanlık olduğunu sanıyorlar. Bunun için yaptıklarımızı bıkıp usanmadan anlatmak zorundayız" dedi.

Öztürk, yeni neslin "enflasyon", "koalisyon", "ekonomik kriz" gibi kavramları bilmediğini, partileri sayesinde bu kavramların tarihe karıştığını anlattı. Muğla'nın bir ucundan diğer ucuna kadar seçime hazır olduklarını belirten Öztürk, AK Parti'nin en büyük alternatif olduğunu kaydetti.

Muğla genelinde AK Parti'nin ideolojik söylemlerle karalanarak yarış dışında tutulmak istendiğini iddia eden Öztürk, "Özgürlükçü ve demokratik bir anlayışla yola çıktık. Demokratikleşme paketleri bunun en güzel örnekleri. Oy kaybetme kaygısına kapılmadan, ülkemizin daha özgür ve demokratik olması için çalışacağız" diye konuştu.

-"Umarım 30 Mart'ta ideoloji galip gelmez"

Marmaris gibi kıyı kesimlerinden insanları, "AK Parti yerel seçimleri kazanırsa, sahilde el ele tutuşup yürüyemezsiniz, alkol satışı yasaklanır, turizm biter" diye korkutulduğunu savunan Öztürk, bunun aksine daha özgür bir Marmaris istediklerini dile getirdi.

Öztürk, daha planlı ve programlı çalışarak Marmaris'i tam bir turizm kenti yapacaklarına inandıkları için belediye başkanlığını kazanmak istediklerini belirtti.

-"Daha çok yetki istiyoruz"

İlçe Başkanı Kadem Mete ise temayül yoklaması ve anket çalışmalarının ardından belediye başkan adaylarının genel merkez tarafından belirleneceğini, tercih edilen aday kim olursa olsun teşkilat olarak kazanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Değirmenyanı mevkisinde yapılacak eğitim kampüsünün harita çalışmalarının tamamlandığın anlatan Mete, 112 bin metrekare alana inşa edilecek kampüse ilçedeki bütün liselerin taşınacağını kaydetti.

Boşalan okul binalarının ilk ve orta öğretim olacağını, bu sayede tüm okulların tam gün eğitime geçeceğini bildiren Mete, böylece Marmaris'in 50 yıllık eğitim sorununun çözüme kavuşturulacağını kaydetti.

Beldibi beldesindeki futbol sahalarının olduğu bölgeye ise bin 600 metrekare kapalı alana sahip gençlik merkezi yapılacağını anlatan Mete, "Daha fazlasını yapmak için daha fazla yetkiye ihtiyacımız var. Yerelde de iktidar olmak için halkımızın desteğini istiyoruz" dedi.

İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren de partililerine kavgadan uzak durarak tek yumruk olmaları tavsiyesinde bulundu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: AA