Ak Parti Antalya Milletvekili Samani'nin Açıklaması

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, "Büyükşehir Yasası çok önemli. Bir çok sorunu çözeceğini düşünüyoruz. Nedeni de hem ilçede güçlü belediye olacak hem de plan noktasında Büyükşehire bağlı olacak" dedi.

Samani, AK Parti Kemer İlçe Teşkilatı Başkanı Ferruh Derin ve partililerle bir araya geldi. İlk olarak Beldibi beldesinde esnafı ziyaret eden Samani'ye Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, belediye başkanı aday adaylar Bedri Yalçın, Hasan Şeker ve partililer eşlik etti.

Samani, esnaf ziyaretinin ardından Çamyuva ve Tekirova beldelerinde vatandaşları Büyükşehir Yasası ile ilgili bilgilendirdi. Antalya'da AK Parti'li 74 belde belediyenin olduğunu belirten Samani, "Büyükşehir Yasası çok önemli. Bir çok sorunu çözeceğini düşünüyoruz. Nedeni de hem ilçede güçlü belediye olacak hem de plan noktasında Büyükşehire bağlı olacak. Büyükşehir çatısı altında, emsal uygulamaları bir tarafta kişiye hak olarak veriliyorsa, diğer tarafta da hak olarak verilebilecek" dedi.

Analya'nın Mart 2014'ten sonra Büyükşehir Yasası ile yönetileceğini vurgulayan Samani, şöyle devam etti:

"Antalya, çok büyük bir şehir. ilçeleri, köyleri ve kasabalarında farklı farklı sorunlar. Farklı hizmet anlayışı var. Deniz kenarında olan ilçeler var. Deniz kenarında olmayan ilçeler var. Ama hepsi Antalya sınırları içinde. Büyükşehir Yasası ile bütüncül uygulama olacak. Yani farklı uygulamalar olamayacak. Planlar, hizmet, ruhsatlarla ilgili bütün sorunları çözüme kavuşturacağız. Mesela Tekirova'da mevcut bir kalkınmışlık var. Büyükşehir Yasası ile bu kalkınmışlık daha da yükselecek. İlçelerin kalkınmasını da en iyi bilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu yüzden ona 'Büyük usta' diyoruz."

AK Parti Kemer İlçe Başkanı Ferruh Derin ise bu sorunların çözümünün yerel yönetimlerle çözüleceğini belirtti.

Yerel yönetimlerin denetimleri sıklaştırması gerektiğini ifade eden Derin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in her tarafa zabıta dikerek bu işi çözdüğünü söylediğini, hanutçuluk yapanlara gerekli cezaların uygulanması ve denetimlerin aralıksız devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA