Abdullah Cömert'in Ölümüyle İlgili Soruşturma

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gezi Parkı odaklı gelişmeler kapsamında düzenlenen gösterilerde hayatını kaybeden Abdullah Can Cömert'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili "Bugün basında adli tıp raporu yer almış. Soruşturmanın ne kadar hassasiyetle yürütüldüğünün bir işaretidir. İlk günden aynı şeyi söylemiştik, hassas bir soruşturma süreci işliyor" dedi.

Şenköy beldesinde düzenlenen Antakya-Yayladağı bölünmüş yol temel atma törenine katılan Bakan Ergin, programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Ergin, Gezi Parkı odaklı gelişmeler kapsamında Hatay'da düzenlenen gösterilerde yaşamını yitiren Abdullah Can Cömert'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan adli tıp raporuyla ilgili soru üzerine şunları söyledi:

"Bugün basında adli tıp raporu yer almış. Soruşturmanın ne kadar hassasiyetle yürütüldüğünün bir işaretidir. İlk günden aynı şeyi söylemiştik, hassas bir soruşturma süreci işliyor. Bununla birlikte adli açıdan savcılık takip ediyor. İdari açıdan da İçişleri Bakanlığımız bir mülkiye müfettişiyle bu olaya özgü incelemeyi derinleştirdi. Temenni ediyorum ki en kısa süre içerisinde tüm boyutlarıyla da açığa çıkacaktır."

Kaynak: AA