12. Kapadokya Yemek Festivali Bitti

Göreme beldesinde düzenlenen Geleneksel Kapadokya Yemek Festivali'nde dereceye giren kadınlar ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

Göreme Belediyesi, Nevşehir Üniversitesi,Türkiye Aşçılar Federasyonu, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Kapadokya Aşçılar Derneğinin işbirliğiyle bu yıl 12.'si düzenlenen Geleneksel Kapadokya Yemek Festivali ev hanımları arasında yapılan yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Üç dalda yapılan yarışmalarda Çorba dalında Ayşe Şişman "bulgur çorbası" ile birinci olurken Aysun Gümüş "nohutlu bulgur çorbası" ile ikinci, Nimet Kantar ise "çömlekte bulgur çorbası" ile üçüncü oldu.

Ana yemek dalında da "bulgurlu yaprak sarma" ile Meryem Taşkın birinci, Aynur Koç "soğan dolması" ile ikinci, Tülay Aktaş da "kuru fasülye" ile üçüncü oldu.

Tatlı yarışmasında ise Fatma Sümer yaptığı "ballı dolaz" ile birinciliği elde ederken, Nevşehir bölgesine özgü bir tatlı olan "aside" ile Zehra Demircan ikinci, Nuray Çopur "sini baklava" ile üçüncülüğü elde etti.

Yarışmada birinci olanlar 7'şer küçük altın, ikinci olanlara 5'er, üçüncü olanlar ise 3'er küçük altın ile ödüllendirildi.

Dereceye girenlere ödüllerini Vali Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil verdi.

Ayrıca festival kapsamında Göreme Belediyesi Kongre Salonu'nda Kapadokya'dan Japonya'ya konulu karma sergi açıldı.

İki gün süren festivali değerlendiren Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, bu yıl festivali iki güne çıkardıklarını ve hava şartlarına rağmen dolu dolu bir festival dönemi geçirdiklerini söyledi.

Yapılan etkinliklere katılımın oldukça iyi olduğunu, özellikle Göreme'ye gelen turistlerin yapılan etkinlikleri yakından takip etmelerinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Cingil, şunları kaydetti:

"Yaptığımız festivali hem Göreme'nin tanıtımı hem de geleneksel tatlarımızın yaşatılması açısından son derece önemsiyorum. Burada iki gün boyunca adına yakışır bir festivali başarıyla tamamladık. Bize destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda bu festivalimizin kapsamını daha da genişletip uluslararası hale getirmek içinde çalışmalar yapmayı planlıyoruz."

Kaynak: AA