Vali Yılmaz İlçelerde İncelemelerde Bulundu

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, ilçe gezileri kapsamında Yeşilova ve Tefenni ilçelerinde incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisi kapsamında Yeşilova Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Nurettin Yılmaz’a, Garnizon Komutanı Albay Sait Koca, İl Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Şimşek eşlik etti.
Kaymakam Vekili İbrahim Halil Toprak, Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek ve daire müdürleri tarafından karşılanan Vali Yılmaz, Kaymakam Toprak’tan ilçenin yatırımları ve ihtiyaçları ile ilgili bilgileri aldı. Yeşilova’nın 40’a yakın köyü olduğunu ve büyük çoğunluğuna parke taşı döşediklerini kaydeden İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, Niyazlar köyü parke döşemesini ile 11 köyün asfalt yama çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Yeşilova'dan sonra Tefenni'ye geçen Vali Yılmaz’ı, Kaymakam Onur Yeniay ve Belediye Başkanı Bayram Kavak ve daire müdürleri karşıladı. Vali Yılmaz’a yüksek öğrenim ile ilgili bilgiler veren Tefenni Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr Hasan Genç, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Yerel Yönetimler, Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Muhasebe bölümlerinin bulunduğunu, bu bölümlerde toplam 400 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü belirtti.

Başkan Kavak’ın öğrenciler için kalacak yer probleminin olduğunu söylemesi üzerine Vali Yılmaz, arsa tahsisinin yapılarak Gençlik Hizmetleri Ve Spor Bakanlığı’na konuyu taşıyacaklarını, tahsisi yapılacak olan alana 300 kişilik yurt yapılması için girişimlere başlayacaklarını kaydetti.

Vali Yılmaz ayrıca Esentepe Mahallesinde bulunan 12 derslikli ilkokul yapım sürecinin de hızlandırılması talimatı verdi.
Vali Yılmaz, incelemeler doğrultusunda Tefenni Çaylı Göleti ve sulaması inşaatını denetlerken, “Baynaz Çayı üzerine inşa edilmekte olan gördüğünüz Çaylı Göleti ve sulaması DSİ tarafından yaklaşık 8 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçiriliyor. Ekiplerimiz 2012 yılının başında çalışmaya başlamışlar fakat teknik bir takım hazırlıklardan sonra yaklaşık 8 aydır tam bir çalışma sözkonusu ve sulama barajı 2014 yılının Şubat ayında faaliyete geçecek. Çaylı Göleti 2.5 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip ve faaliyete geçtiğinde 5000 dekar tarım arazisi kapalı sistem sulamaya kavuşacak. Ayrıca gölet etrafında Orman Genel Müdürlüğü tarafından da ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. Yapımı devam eden göletin yöreye sağlayacağı yıllık gelir artışını biz 4.7 milyon TL olarak öngörüyoruz. Yani gölet sulamasından faydalanan yöre halkının toplam yıllık geliri 4.7 milyon TL artacak. Bu durumda gölet maliyetini 2 yılda çıkartmış olacak ve bölgede sebze ve meyve üretiminde de bir gelişim sağlanacak” dedi
Yeşilköy’de bulunan Soğuk Hava Tesisleri'ni de gezen Vali Yılmaz, elma üreticisinin sorunlarını dinledi. Bir üretecinin Yeşilköy elmasını tescillemek istediklerini dile getirmesi üzerine, önümüzdeki günlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden bir ekiple köyü tekrar ziyaret edecekleri söyleyen Vali Yılmaz, konuyla ilgili üreticilerle geniş katılımlı bir toplantı yapacaklarını bildirdi

Yeşilköy ve Başpınar köylerini de ziyaret eden Vali Yılmaz, köy kahvelerinde vatandaşların dertlerini dinleyerek önlemler konusunda talimat verdi.
Kaynak: İHA