Tunceli Valisi Yayla Yasağını Kaldırdı

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Pülümür ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Tunceli Doğal Kırçiçek Balı Tanıtım ve Hasadı' etkinliğinde, yıllardır terör nedeniyle süren yayla yasaklarını kaldırdı, cemevlerine destek sözü verdi.

Tunceli Valisi Yayla Yasağını Kaldırdı
Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Vali Yardımcısı Kenan Eskin, İl Emniyet Müdürü Hayati Yazıcı, Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, davul zurna eşliğinde halay çekildi, arı kovanları ve bal tanıtımı yapıldı. Törende bir konuşma yapan Tunceli Valisi Güner, bundan böyle halk için güvenlik kaygılarını ikinci plana geçirerek yerini üretim kaygılarının alması gerektiğini belirterek, "Müdürüme talimat veriyorum, bundan böyle birinci hedefimiz tüm yayla, mera yasaklarını kaldırmak, ikinci hedef ise balımızı marka haline getirmektir" dedi.

"YOLLARIMIZDAN TİCARET ARAÇLARI GEÇECEK"
Kavga etmeme, bir ve beraber olmanın yolunun üretimden geçtiğini dile getiren Vali Güner, şöyle konuştu: "İnşallah sizinle bir olup kucaklaşacağız, bundan sonra yollarımızı kar ya da terör kapatmayacak, üretim yapan, ürün götüren, ticaret yapan araçlar geçecek. Bu anlamda şimdiye kadar gidemediğiniz yerler vardı. Müsaade edilmeyen noktalar vardı. Her türlü yasağı kaldıracak doğayı vatandaşın emrine sokacağız."

"DEVLET OLARAK CEMEVLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ"
Kaymakamlara talimat verdiğini, bundan böyle cemevlerine devlet olarak sahip çıkacaklarını aktaran Vali Güner, şunları söyledi: "Çünkü orası sizin inancınızın, kimliğinizin, kültürünüzün bir parçasıdır. Sizin değerleriniz bizim başımızın tacıdır." Vali Güner, Dersim bölgesinde gençliğin en büyük sorununun kültürleri, gelenek ve inançlarından kopmaları olduğuna vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: "Gençleri sadece üretimle değil, aynı zamanda inançla buluşturalım. Gençleri silahla buluşturmayalım. İnançları ve yetmiş iki buçuk milleti bir gören, muhabbetle, sevgiyle bakan felsefe ile buluşturalım."
Kaynak: İHA