Toki’den 240 Ay Vadeli İşyeri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kurban Bayramı sonrası yatırımcılara yüzde 10 peşin 240 ay vadeli cazip ödeme koşullarıyla işyeri ve konut satışı gerçekleştirecek.

İstanbul, Ankara, Bursa, Gaziantep, Samsun, Balıkesir ve Diyarbakır gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu 32 ilde yer alan 148 işyeri ve 22 konut, 23 Ekim 2013’te açık arttırma yöntemiyle alıcıya sunulacak. TOKİ’nin yüzde 10 peşin 240 ay vade ile satışını gerçekleştireceği işyerleri Trabzon Bahçecik 2. etap, Trabzon Zağnos Vadisi, Gaziantep Islahiye, Malatya Beydağı, Edirne İpsala, Konya Beyşehir, Giresun Alucra, Balıkesir Merkez Ayşebacı 2. bölge, Bursa Nilüfer Kayapa, Tokat Dedeli, Kahramanmaraş Afşin, Kahramanmaraş Türkoğlu, Yozgat Boğazlıyan, Yozgat Eskipazar, Çorum Celilkırı ve Denizli Babadağ’da bulunuyor. İdare, İstanbul’un son yıllarda cazibe merkezi haline gelen ilçelerinden Başakşehir’e bağlı Bahçeşehir’de yer alan 7 işyerini açık artırma ile satacak. Bahçeşehir’de bulunan işyerleri ise yüzde 10 peşin 120 ay vade ile alıcıya sunulacak. Açık artırmada satışa çıkarılan taşınmazlar arasında kentsel dönüşüm projesi ile modern bir görünüme kavuşan Sulukule’de 20 ve 29 metrekare büyüklüğünde 2 işyeri de yer alıyor. İşyerlerinden 20 metrekare büyüklüğünde olanı 88 bin lira, 29 metrekare büyüklüğündeki ise 120 bin lira muhammen bedelle yüzde 15 peşin 120 ay vade ile satılacak.

Ankara’nın gözde semtlerinden Eryaman’ın Göksu Mahallesi’nde bulunan konut da satışa çıkarılan taşınmazlar arasında yer alıyor. 158 metrekare 4+1 niteliğinde inşa edilen konut açık artırmaya 165 bin lira muhammen bedelle çıkıyor. Ankara Eryaman Göksupark Konutları ile Konya Meram Yenice 1. etap projesindeki konutlar yüzde 25 peşin 120 ay, Kocaeli Yahyakaptan projesinde yer alan konut yüzde 25 peşin 72 ay, diğer projelerdeki konutlar da yüzde 15 peşin 120 ay vade ile satılacak.

TOKİ’nin Trabzon’da Bahçecik Zağnos Vadisi kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettiği 21 işyeri de satışa sunulan taşınmazlar arasında yer alıyor. İşyerlerinin fiyatları 55 bin lira ile 1,5 milyon lira arasında değişiyor. Zağnos Vadisi’nde bulunan 21 işyeri yüzde 10 peşin 240 ay vade ile satılacak.

Eskidji firmasının İstanbul’daki merkezinde gerçekleştirilecek müzayedede, TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki merkez binasından canlı bağlantı yoluyla teklifler alınabilecek. Satışa çıkan işyeri ve konutlardan almak isteyenler ayrıca www.eskidji.com internet adresinden de teklif verebilecekler.

32 İLDE SATIŞA SUNULUYOR
Satışa sunulan taşınmazlar, Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bitlis, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, İstanbul, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak illerinde bulunuyor. Arsa satış müzayedesine katılmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler, müzayededen önce banka hesabına veya toplantı günü salonlarda kurulacak veznelere katılım teminatı olarak talip oldukları arsaların her biri için ayrı ayrı ödeme yapacak. Muhammen bedeli 20 bin liraya kadar olan taşınmazlar için 2 bin lira, muhammen bedeli 100 bin liraya kadar olanlar için 5 bin lira, muhammen bedeli 200 bin liraya kadar olanlar için 10 bin lira, muhammen bedeli 200 bin liranın üstünde olanlar için 50 bin lira katılım teminatı alınacak. Bütün taşınmazlar açık artırmaya vadeli muhammen bedellerle çıkacak, bankada yapılacak sözleşme imzalama aşamasında dileyen katılımcılar peşin ödeme talebinde bulunabilecek. Bu durumda taşınmazlar için peşin ödeme indirimi yapılmayacak. Satışa sunulan taşınmazlar hakkında ayrıntılı bilgiye www.toki.gov.tr ve www.eskidji.com internet adreslerinden ulaşılabilecek

Kaynak: İHA