Toki'den 240 Ay Vadeli İş Yeri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı , Kurban Bayramı sonrası yatırımcılara yüzde 10 peşin 240 ay vadeyle iş yeri ve konut satışı gerçekleştirecek.

Satışı gerçekleştirecek iş yerleri, Trabzon Bahçecik 2. etap, Trabzon Zağnos Vadisi, Gaziantep Islahiye, Malatya Beydağı, Edirne İpsala, Konya Beyşehir, Giresun Alucra, Balıkesir Merkez Ayşebacı 2. bölge, Bursa Nilüfer Kayapa, Tokat Dedeli, Kahramanmaraş Afşin, Kahramanmaraş Türkoğlu, Yozgat Boğazlıyan, Yozgat Eskipazar, Çorum Celilkırı ve Denizli Babadağ'da bulunuyor.

-İstanbul Sulukule'de 2, Bahçeşehir'de 7 iş yeri

İdare, İstanbul'un son yıllarda cazibe merkezi haline gelen ilçelerinden Başakşehir'e bağlı Bahçeşehir'de yer alan 7 iş yerini de açık artırmayla satacak. Bahçeşehir'deki iş yerleri yüzde 10 peşin 120 ay vadeyle alıcıya sunulacak.

Açık artırmada satışa çıkarılan taşınmazlar arasında, kentsel dönüşüm projesiyle modern bir görünüme kavuşan Sulukule'de 20 ve 29 metrekare büyüklüğünde 2 iş yeri de yer alıyor. İşyerlerinden 20 metrekare büyüklüğünde olanı 88 bin lira, 29 metrekare büyüklüğündeki ise 120 bin lira muhammen bedelle, yüzde 15 peşin, 120 ay vadeyle satılacak.

-Ankara Göksu'da kalan son konut

Ankara'da Eryaman'ın Göksu Mahallesi'ndeki konut da satışa çıkarılan taşınmazlar arasında yer alıyor. 158 metrekare 4 artı 1 inşa edilen konut, açık artırmaya 165 bin lira muhammen bedelle çıkıyor.

Eryaman Göksupark Konutları ile Konya Meram Yenice 1. etap projesindeki konutlar, yüzde 25 peşin 120 ay, Kocaeli Yahyakaptan projesinde yer alan konut yüzde 25 peşin 72 ay, diğer projelerdeki konutlar da yüzde 15 peşin 120 ay vadeyle satılacak.

-Zağnos Vadisi'nde 21 iş yeri satışta

TOKİ'nin, Trabzon'da Bahçecik Zağnos Vadisi kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettiği 21 iş yeri de satışa sunulan taşınmazlar arasında yer alıyor. İş yerlerinin fiyatları 55 bin lira ile 1,5 milyon lira arasında değişiyor. Zağnos Vadisi'ndeki 21 iş yeri, yüzde 10 peşin 240 ay vadeyle satılacak.

Eskidji firmasının İstanbul'daki merkezinde 23 Ekim'de gerçekleştirilecek müzayedede, TOKİ'nin Ankara Bilkent'teki merkez binasından canlı bağlantı yoluyla teklifler alınabilecek. Satışa çıkan iş yeri ve konutlardan almak isteyenler, ayrıca, "www.eskidji.com internet adresinden de teklif verebilecek.

-32 ilde satışa sunuluyor

Satışa sunulan taşınmazlar, Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bitlis, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, İstanbul, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak illerinde bulunuyor.

Arsa satış müzayedesine katılmak isteyen gerçek veya tüzel kişiler, müzayededen önce banka hesabına veya toplantı günü salonlarda kurulacak veznelere katılım teminatı olarak ilgilendikleri arsaların her biri için ayrı ayrı ödeme yapacak. Muhammen bedeli 20 bin liraya kadar olan taşınmazlar için 2 bin, 100 bin liraya kadar olanlar için 5 bin, 200 bin liraya kadar olanlar için 10 bin ve 200 bin liranın üstündekiler için 50 bin lira katılım teminatı alınacak.

Bütün taşınmazlar açık artırmaya vadeli muhammen bedellerle çıkacak, bankada yapılacak sözleşme imzalama aşamasında, dileyen katılımcılar peşin ödeme talebinde bulunabilecek. Bu durumda, taşınmazlar için peşin ödeme indirimi yapılmayacak.

Satışa sunulan taşınmazlar hakkında ayrıntılı bilgiye "www.toki.gov.tr" ve "www.eskidji.com" internet adreslerinden ulaşılabilecek.

Kaynak: AA