Şırnak'ta '4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Orhan Kalay, "İnsanların bilinçsizce müdahaleleri ile bazı hayvanların soylarının tükendiği ve bazılarının ise tükenmeye yüz tuttuğu izlenmektedir" dedi.

Kalay, "4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hayvanların, doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Bilinçsiz avlanma sonucu bazı hayvanların soyunun tükenmeye yüz tuttuğunu kaydeden Kalay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İnsanların bilinçsizce müdahaleleri ile bazı hayvanların soylarının tükendiği ve bazılarının ise tükenmeye yüz tuttuğu izlenmektedir. Bu durum, hayvanların korunması için bazı ek tedbirlerin alınmasını zorunlu hale getirmektedir. Bu alanda gerçekleştirilen en önemli gelişme, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği'dir. Gün dolayısıyla hafta boyunca ilimizdeki ilk ve ortaokullarda, yeni nesillere hayvan sevgisi bilincini aşılamak amacıyla hayvan türleri, hayvanların korunması, hayvanların yaşamımızdaki rolü, doğal dengenin korunmasındaki önemi konularında eğitim çalışması yapılmaktadır. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde, doğayı bizimle paylaşan sevimli dostların, yaşama haklarının güvence altına alınması ve mutluluklarının devamının sağlanması hususunda herkese sorumluluklar düşmektedir. Doğa hayvanlarla daha güzel."

Kaynak: AA