Sarıgül, Kırcaali’de Rumeli Türkleri İle Buluştu

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Rumeli Türkleri Federasyonu’nun davetlisi olarak gittiği Bulgaristan’ın Kırcaali kentinde Rumeli Türkleri ile buluştu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Rumeli Türkleri Federasyonu’nun davetlisi olarak Bulgaristan’ın Kırcaali kentine bağlı Koşukavak ilçesine gitti. Başkan Sarıgül, burada düzenlenen “Geleneksel Seyit Baba Anma Etkinlikleri”nin açılış törenine katıldı.

Koşukavak Belediye Başkanı Sebihan Kerim Mehmet tarafından karşılanan Sarıgül’e, ilçedeki Rumeli Türkleri yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Meydanda toplanan kalabalığa hitap eden Sarıgül, Rumeli Türkleri’nin Türk tarihinin en önemli sayfalarını yazdıklarını, vatanımızın kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün de bu büyük tarihin en parlak sayfasını yazan bir Rumeli Türkü olduğunu vurguladı. Sarıgül şunları söyledi:

“Türkler, tarihin her sayfasında vardır. Büyük bir ulus olmak da budur. Büyük ulus olmak övünülecek, onur duyulacak bir şeydir; ancak büyük ulusların daima büyük düşmanları vardır. Büyük uluslar aynı zamanda dünyada en çok zulme uğrayan, dünyada en çok sıkıntı çeken uluslardır. Balkanlar’da yıllarca süren savaşlar, çekilen büyük acılar günümüz sorunları içinde unutulup gitmektedir. Soylu olmak, büyük ulus olmak zor bir iştir. Tarihte fethedilen toprakları övgüyle, şan ve şerefle anarız ama kaybedilen topraklarda bıraktığımız insanımızı çoğu kez unutmuşuzdur. Onun için bu topraklarda kendi kimliğini, kendi inancını kaybetmeden onurla yaşamayı bilen sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Hiç unutmayalım ki köklerine, örfüne, adetine, inancına sahip çıkanlar büyük ve kalıcı olabilirler. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkesi, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesidir. Yaşadığınız bu topraklarda huzur ve güven içinde kardeşçe yaşanması en yürekten dileğimdir.”
Kaynak: İHA