Sağlık İçin Yürüdüler

Çanakkale’nin Biga İlçesi Sağlık Müdürlüğü, "3 4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" kapsamında yürüyüş düzenledi.

Yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel aktivitenin arttırılmasına yönelik düzenlenen etkinlikte, Kaymakam Fatih Genel, belediye Başkanı Mehmet Özkan, CHP belediye başkan adayı İsmail Işık,Okul Müdürleri Sağlık Personeli çalışanları ile öğrenciler, Biga Merkez 1 Nolu 70| Yıl Cumhuriyet Sağlık Ocağı önünden Kapalı İçdaş Spor salonuna kadar yürüdüler.

İlçe sağlık müdürü Dr Yakup Kavaz, "Fiziksel aktivite, kas ve eklemlerimizi kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen herhangi bir bedensel hareket bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde temel araçlardan birisidir" dedi.

Düzenli fiziksel aktivitenin, sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artmasındaki rolünün yanı sıra toplumda sık görülen kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığını da belirten Dr. Kavaz, “Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizlik, dünya genelindeki ölümlerin risk faktörü sıralamasında dördüncü sırada yer almakta ve dünya genelindeki ölümlerin % 6'sını oluşturmaktadır. Obezitenin günümüzde yaygınlaşmasının nedenlerinden biri hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıdır.Dünya genelinde fiziksel hareketsizlik, kötü beslenme ile birlikte ortalama toplam sağlık harcamalarının yaklaşık %2'si ile ilişkilendirilmektedir. Fiziksel aktivitenin arttırılması sağlık harcamalarının dolayısıyla ekonomik maliyetin azaltılmasında uygulanabilir, maliyet etkin ve en temel stratejilerden birisidir” dedi.

Kaynak: İHA