Pamukçu Çocukların Yevmiyeleri Kaymakamlıktan

Şanlıurfa'nın Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, pamuk toplayan çocukların yevmiyelerini ödeyerek, okula gitmelerini sağlıyor.

Akçakale Kaymakamı Fırat, pamuk tarlalarını dolaştı. Pamuk tarlalarında çalışan maddi durumu iyi olmayan öğrenci aileleri ile anlaşan Fırat, aylık 500 TL maaş bağladığı ailelerin çocuklarını eğitime kazandırıyor.

Kaymakam Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar ve sınıf öğretmenleri ile gezdiği tarlalarda bulunan öğrencilerle sohbet etti ve öğrencilere okul çantası, kırtasiye malzemesi, oyuncak dağıttı.

Ailesi tarım işçisi olan 9'uncu sınıf öğrencisi Ceylan Argunan, “Sayın Kaymakamımız bize geldi, yardım etti. İnşallah okula gideceğiz” dedi.

Akçakale’ye bağlı Öncül köyü Oymaklı mezrası sakinlerinden Hıdır Aykol da, “Ben bir öğrenci velisi olarak, daha önce tarlaya gelen bir kaymakam görmedik ama bugün Kaymakamımız, Milli Eğitim Müdürümüz, öğretmenlerle tarlaya kadar geldi. Tarlada çalışan öğrencilere ne kadar pamuk topladıklarını sordu. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin yevmiyelerini bize verdi. Bugüne kadar böyle bir kaymakam görmedik. Önce kaymakam olduğunu bilmiyorduk. Sonradan kaymakam olduğunu öğrendik” diye konuştu.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Kaymakam Eyüp Fırat ise şöyle konuştu:
"Sadece Akçakale’de değil, Şanlıurfa’da da en büyük sıkıntımız, pamuk toplayan çocuklar. Sıkıntımız; iki ay çocuklarımız okuldan ayrı kalıyor. Biz bu sene Akçakale Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim ile birlikte bir çalışma başlattık. Özellikle ekonomik olarak sıkıntı yaşayan ailelerin çocuklarını okula devamını sağlama adına yaptığımız bu çalışma inşallah ciddi anlamda verim vermeye başladı.

Bunları da bir ay sonra basınla paylaşacağız. Milli Eğitim’de görevli öğretmenlerimiz cansiparane bir şekilde tarlaları, evleri dolaşıyor, çocukları okula kazandırmaya çalışıyorlar. Biz de Kaymakamlık olarak bir çocuğun iki ay boyunca kazanacağı para neyse Kaymakamlık olarak biz onu karşılamaya hazırız dedik."
Akçakale Kaymakamlığı'nın bölgede ilk kez uygulamaya koyduğu bu çalışmanın nasıl bir sonuç doğuracağı önümüzdeki günlerde belli olacak.
Kaynak: İHA