Orman Bölge Müdürlüğünden Köylülere Destek

Adana Orman Bölge Müdürlüğünün , Feke ilçesine bağlı Gedikli köyünde yaptığı mera ıslahı ve yol yapım çalışmaları ile köylünün kalkınmasına katkı sağladığı bildirildi.

Adana OBM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Gedikli köyündeki yayla şenliğine katılan Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, köylülere ve katılımcılara ormancılık faaliyetlerindeki son değişikliklerden bahsetti.

Mera ıslahı çalışmasıyla 3 kilometre su isale hattı tesis edilerek köylünün hayvanına temiz su içirme imkanı sağlandığını ifade eden Acer, şunları kaydetti:

"Orman yollarına gerekli yerlerde büz ve menfezler yapıldı. Orman alanları otlatma planı dahilinde otlatmaya açıldı. Özel ağaçlandırma çalışmalarında öncelik köylüye verilerek köylünün istemediği hiçbir yer özel ağaçlandırmaya konu edilmedi. Orman içinde yaşayan ve ormanı koruyan, yangınlara bizden önce müdahale ederek orman yangınlarının büyümesini önleyen köylümüze hizmet etmek teşkilatımızın öncelikli görevleri arasındadır. Bundan sonra da Gedikli köyünde çalışmalarımız devam edecektir."

Kaynak: AA