Odunpazarı Belediyesi’nin Haşereyle Mücadele Çalışmaları

Odunpazarı Belediyesi’nin, yaz döneminde başladığı haşereyle mücadele çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; haşerelerin larva halindeyken etkisiz hale getirilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

Odunpazarı Belediyesinin her yıl binlerce üreme alanında milyonlarca haşereyle etkin mücadele çalışması sürdürdüğünü belirten yetkililer, ilaçlama ekiplerinin Porsuk Çayı ve bağlantı kollarıyla tüm rekreasyon alanları, parklar, süs havuzlu yeşil alanlar ve refüjlerde düzenli olarak görev başında olduklarını bildirdi.

Akan su ve göletler gibi alanlarda, her türlü su birikintisinde üreyen sivrisineğin yanı sıra karasinek ve diğer sineklerle mücadele ettiklerini ifade eden yetkililer, 43 mahalle muhtarlığı ile de koordinasyon sağlanarak gerçekleştirilen ilaçlama faaliyetlerinin haftanın 6 günü gece ve gündüz aralıksız olarak devam ettiğini vurguladılar. Vatandaşların şikayeti halinde Odunpazarı Belediyesine bağlı ekiplerin, rahatsızlık veren tüm kent zararlılarına karşı, hem ev ve apartman bodrumu hem de iş yerlerinde ilaçlama yapıldığına dikkati çeken yetkililer, haşere konusundaki her türlü sıkıntıda Odunpazarı Belediyesinin Beyaz Masa Birimine 444 26 00 numaralı telefonu aracılığıyla başvuru yapılabileceğini kaydettiler.

Odunpazarı Belediyesi'nin yaptığı ilaçlama çalışmalarının insana yönelik hiçbir tehlikesi bulunmadığı, kullanılan ilaçların Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylanmış, TC Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı ilaçlar olduğunu kaydedildi.
Kaynak: İHA