Musullu Göledi Projesine Fay Hattı Engeli

Tokat’ın merkeze bağlı Avlunlar beldesinde Musullu Göledi projesi fay hattı engeline takıldı.

Avlunlar beldesinde proje ihalesi yapılarak yapım ihalesi aşamasına kadar gelen Musullu Göledi projesi, yapılan zemin etüdü çalışmalarında teknik olarak göletin yapılmasının mümkün olmadığı yönünde rapor çıkması üzerine rafa kaldırıldı. Tokat’a nefes aldırarak mesire alanı kazandırması ve bölge halkının asırlık sulama ve içme suyu ihtiyacını gidermesi beklenen projenin durdurulması ise yöre halkını üzdü.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ın hassasiyetle üzerinde durduğu projeye yönelik olarak yöre halkı fay hattı üzerindeki diğer barajları örnek göstererek çözüm bulunmasını istedi.

Milletvekili Aslan, bir süre önce yapmış olduğu açıklamasında teknik olarak oluşan sıkıntılarla ilgili DSİ Genel Müdürlüğü’nün bir çalışma yürüttüğünü söylemişti. Aslan, “Son gelinen noktada projeye devam edilmesi ve Musullu Göledinin farklı teknoloji kullanmak suretiyle deprem kuşağı riskini ortadan kaldırılabileceği farklı bir teknoloji ile göledin yapılması noktasında karar alındı. Projeye devam kararı alındı” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.
Kaynak: İHA