Muş Valisi Büyükersoy, TKDK 'yı Ziyaret Etti

Vali Vedat Büyükersoy, Muş'taki yatırım ve yatırımcı potansiyelinin harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Denetleme Kurumu Muş İl Koordinatörlüğü'nü ziyaret eden Büyükersoy, çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra, TKDK binasında incelemede bulundu.

Kurumdaki görevli uzmanlarla yapılan toplantıda konuşan Büyükersoy, ülkenin ve ilin kalkınması için TKDK'den faydalı çalışmalar beklediklerini söyledi.

Devletin yatırım yapmak isteyenlere çok güzel imkanlar sunduğunu ifade eden Büyükersoy, şöyle konuştu:

"TKDK, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı,Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme Başkanlığı DAP İdarisi Başkanlığı gibi birçok kurum, ekonomik kalkınmaya yönelik destekler sunuyor. Daha fazla sorumluluk alarak, yatırımcılara yön vereceksiniz. Muş, yatırımcı ihracı yapan bir il konumunda. İl dışında çok sayıda Muşlu iş adamı ve yatırımcı var. İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ve yıllarca Ankara Sanayi Odası Başkanlığı yapan Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan Muşlu. Muş'ta yatırımcı potansiyeli var. Bu potansiyeli harekete geçirmelisiniz."

TKDK İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan ise kuruluş, akreditasyon çalışmaları ve teklif çağrılarıyla başarılı bir dönem geçirdiklerini söyledi.

Projelerinin uygulama aşamasında olduğunu kaydeden Turan, bunların hayata geçirilmesiyle kentin 14 yeni işletmeye kavuşacağını belirtti.

Kaynak: AA