Menderes İlkokulu Avrupa’yı Adıyaman’a Taşıdı

Türkiye dahil 7 ülkenin katılımıyla düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Projesi dahilindeki dördüncü toplantı, Adıyaman Menderes İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi.

Adıyaman Menderes İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan ve İtalya, Letonya, İspanya, Romanya, Hırvatistan, Polonya ve Türkiye'nin katılımıyla düzenlenen 'Customs, Traditions and Art: A River Flowing Around Europe' adlı comenius (Hayat Boyu Öğrenme Projesi) kapsamında dördüncü toplantı gerçekleştirildi.

Toplantı; İtalya, Letonya, İspanya, Romanya, Hırvatistan, Polonya ve Türkiye ülkelerinin katılımıyla Menderes İlkokulu’nda düzenlendi.

Ülkeler arasında mevcut kültürler, örf adet ve geleneklerini öğrenme, okullardaki eğitimlerle ve kurum ve kuruluşlarla ilgili bilgi aktarımı yapma, ülkelerin tanıtımı ve tarihi ve turistik yerlerin önemi gibi konular ele alınırken, 6 ülkeden gelen 3’ü öğrenci toplam 19 kişi Adıyaman Valiliğine, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Belediye Başkanlığına ziyaretlerde bulundu. Heyet, daha sonra Menderes İlkokulu'nda sınıfları ziyaret ederek eğitim, kültür, sanat ve diyalog konularında bilgi beceri ve deneyimlerini paylaştı.

Toplantıda bir konuşma yapan Menderes İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Karakaplan, Hayat Boyu Öğrenme Programlarını çok önemsediklerini, globalleşen dünyamızda kazanılan bilgi, beceri ve deneyimlerin bu toplantılarda daha kolay paylaşılabileceğini söyledi.

Yapılan konuşmalar ve bilgi aktarımları sonrası katılımcılara öğrencilerin aileleri tarafından yapılan yemekler ikram edildi. Daha sonra ilköğretim öğrencileri tarafından folklor gösterileri sergilendi.
Kaynak: İHA