Mardin Valisinden Maü’ye Akademik Açılış Yılı Ziyareti

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, 2013-20014 akademik yılı açılışı nedeniyle Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’ı makamında ziyaret etti.

Rektör Serdar Bedii Omay ile Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, MAÜ'nün şehrin ekonomik, sosyal, akademik ve kültürel hayatına katkı sağlayan çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Yeni akademik yılın bütün öğretim üyeleri, öğretim elemanları, idari personel ve öğrencilere başarılar getirmesi temennilerini sunarak üniversite rektörü Omay’ı tebrik eden Vali Cengiz, evrenselliği ifade eden üniversitelerin, insanoğlunun geliştirdiği, evrensel değerlerin ve bilginin oluşturulduğu, üretilerek geliştirildiği ve yayıldığı kurumlar olduğunu ifade etti.

Eğitime verdikleri öneme değinerek konuşmasını sürdüren Mardin Valisi Cengiz, eğitim için her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini belirtti

Rektör Omay ise bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek üniversitenin fiziki mekanları, akademik programları ve idari yapılanması hakkında kısaca bilgi verip, yeni akademik yılında 5 bin 518 öğrenciyle kapılarını açtıklarını kaydetti.

Eğitim öğretim ve araştırma faaliyetlerini çağa uygun yeniliklerle sürdürdüklerini vurgulayan Prof. Dr. Omay, "Mardin Artuklu Üniversitesi olarak toplumumuza en iyi şekilde ve insan odaklı olarak eğitim-öğretim ve araştırma hizmet vermeye devam ediyoruz. Altyapımızı güçlendirirken, hizmet kalitemizi ve anlayışımızı çağdaş ve demokratik değerler üzerinde devamlı surette geliştirmeye gayret ettik" dedi.

Kaynak: İHA