Mardin'de 'Farkında Kadınlar' Projesi Başladı

Mardin Belediyesi tarafından Sosyal Destek Porgramı kapsamında yer alan "Farkında Kadınlar Projesi" başlatıldı.

Proje Sorumlusu Hafize Toparlı yaptığı yazılı açıklamada, projenin amacının kadınların kendilerini birer birey olarak algılamalarına destek olmak,benlik saygılarını geliştirmek, bu şekilde sosyal hayata katılımlarının önündeki engelleri bir nebze de olsa kaldırmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Mardin'de seçilmiş olan 4 dezavantajlı mahallede tanıtım toplantılarının düzenleneceğini kaydeden Toparlı, kadınları güçlendirmek adına toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kadın hakları, aile içi iletişim, kadına yönelik şiddet, erken evlilikler, kız çocuklarının okullaştırılması konuları ve devletin sunduğu hizmetlerin tanıtımı gibi teorik konuları interaktif katılım ile işleneceğini bildiridi.

Toparlı açıklmasında şunlara yer verdi:

"İlimizde dezavantajlı bölgelerdeki kadınlar, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin hakim olduğu kültürel algılardan dolayı sosyal hayata entegrasyonda ciddi sorunlar yaşıyorlar. Bu eşitsiz yapı kadınlar dahil tüm toplum tarafından sorgulanamaz ve değiştirilemez olarak algılanarak normalleştiriliyor. Kadınlar çoğunlukla kendini geliştirme ve dış dünyaya adım atmadaki engelleri içselleştiren bireyler haline geliyorlar ve insan olmanın getirdiği temel haklarından dahi mahrum kalıyorlar. Mikro düzeyde bunu değiştirmede yapılabilecek önemli adımlardan biri; kadınların özgüvenlerini güçlendirerek kendilerini ve çevrelerini değerlendirmelerini sağlamak ve onlara inisiyatif alma özelliği kazandırmak. Saraçoğlu, İstasyon,Teker ve Savurkapı mahallelerindeki okul salonlarından yararlanılarak tanıtım toplantıları yapılacak. Yapacağımız hane ziyaretlerine; proje koordinatörü, aile iletişimi konularında uzman psikolog ta eşlik edecek. Ev ziyaretlerinde, iletişim, kadın psikolojisi, iç görü kazandırma teknikleri ile ilgili uzman psikolog grup çalışmaları yapılacak."

Kaynak: AA