Konak Belediyesi Hayvanları ve Haklarını Unutmadı

Konak Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü dolayısıyla Hayvan Hakları Federasyonu ile el ele verdi.

Konak Belediyesi Hayvanları ve Haklarını Unutmadı
Düzenlenen etkinlikte İzmirlilere, yaşam alanlarımızı paylaştığımız hayvanların da birtakım haklara sahip olduğu hatırlatıldı.
Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki etkinlikte hayvanseverlere çeşitli renk ve boyutlarda mama kapları, kuru mamalar, dışkı torbaları dağıtılırken; Konak Belediyesi yayınlarından çıkan ‘Zehirli ve Tehlikeli Hayvanlar Kitabı’ da imzalı olarak verildi.

Ayrıca daha bilinçli ve yardımsever bir toplum oluşturmak için vatandaşlara hayvan haklarını içeren broşürler dağıtıldı.

HAKAN TARTAN: HAYVANLAR BİZİM CAN DOSTUMUZ
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, hayvan hakları için verdiği mücadelede en önemli unsurun sevgi aşılamak olduğunu dile getirirken, “Sevgi, toplumları geleceğe hazırlayan en önemli unsurdur. Maalesef toplumda önemli bir eksiğimiz. Bu eksiği aşmanın yolu ise bazı değerleri küçük yaşlardan itibaren öğretmek, çocukların bu güzellikleri algılamasını sağlamak. Hayvanlar bizim can dostlarımız. Çocukların da bu bilinçle ve sevgiyle büyümesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

MİNİKLERDEN ‘YALNIZ DEĞİLİZ’ SERGİSİ
Konak Belediyesi, Olgu Anaokulu ve İzmir Veteriner Hekimler Odası ortaklığında gerçekleştirilen proje ile çocuklara hayvan sevgisi ve koruma bilinci aşılandı. Minikler, proje boyunca çektikleri fotoğrafları ve yaptıkları resimleri, ‘Yalnız Değiliz’ diyerek, İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu’nda hayvanseverlerin beğenisine sundular.

Toplam 60 öğrencinin katılımıyla yürütülen çalışmalarda, minikler mahallelerindeki kedi, köpek ve kuşların yanı sıra Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde sahipsiz hayvanları ve Kuşcenneti’nde hiç görmedikleri kuş türlerini gözlemleme, onlar hakkında bilgi edinme şansını yakaladı.

Çocukların eğitimine verdiği önemi her fırsatta dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Bu proje kapsamında miniklere aşılanan doğa ve hayvan sevgisi sayesinde, dünya üzerinde yaşayan her türlü canlıya saygı ve sevgi gösteren bir nesil yetiştireceğimize inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA