Kocaeli'nin En Büyük Köyü Doğalgaza Kavuşacak

Başiskele Belediyesi ve İzmit Gaz Dağıtım A.Ş. (İZGAZ) işbirliğinde hazırlanan proje ile Kocaeli'nin en büyük köyü olan Doğantepe doğalgaz hizmetiyle tanışacak.

Başiskele Belediyesi ve İZGAZ'ın ortaklığı ile gerçekleştirilecek proje kapsamında, Kocaeli'nin en büyük köyü olan Doğantepe’ye verilecek doğalgaz hizmeti hakkında basın toplantısı düzenlendi.

Doğantepe Köyü’nde bir alabalık tesisinde düzenlenen basın toplantıya, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, ilçe Kaymakamı Ali Partal, İZGAZ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gökalp Özkök, Ticari Destek Müdürü Güray Oruç, Proje Ve Yapım Müdürü Serkan Yeğnidemir, Doğantepe Köy Muhtarı Mustafa Üstün ve köy temsilcilerinden oluşan bir heyet katıldı.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, birkaç ay içerisinde doğalgazın kullanılacağını ifade ederek, “Doğalgazın buraya gelmesi için maliyetin yarasının biz karşılayacağız. Doğantepe'nin doğalgazdan istifade edilmesi için elimizden geleni yapacağız. İnşallah büyük bir köy olan Doğantepe, yerel seçimlerden sonra mahalle olarak devam edecek. Bu proje için emeği geçen herkese teşekkür deriz. Biz Doğantepeliler'e söz vermiştik ve sözümüzü yerine getiriyoruz. Başiskele huzurlu bir yer bundan sonra da devam edecek. Başiskele'yi marka şehir yapmak için çalışacağız” dedi.

İZGAZ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gökalp Özkök, “Doğantepe'de ili bayramı birlikte yaşacağız. Yaklaşık 500 bin TL'lik bir yatırım. İnşallah bir kaza bela olmazsa Kasım ortasına kadar ana hatları bitirip, daha sonra o hat üzerindeki köy sakinlerinin taleplerini karşılayacağız. Bunun diğer belediyelere örnek olmasını istiyoruz. Biz her zaman işbirliğine açığız” diye konuştu.

Toplantıda, projenin tamamlanması ile Doğantepe köyündeki 530 hane ve 2 bin nüfusa sahip doğalgaz hizmetiyle tanışacağı bilgisi verildi.

Kaynak: İHA