Kızılay Kan Bağış Tırı Lapseki’de

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde Güney Marmara Bölge Müdürlüğüne ait olan Kan Bağış Tırı Pazar meydanında hayır sever vatandaşları bekledi.

Kızılay Kan Bağış Tırı Lapseki’de
Dr. Fatih Atasoy önderliğinde 4 hemşire ve 1 destek personeli tarafından kabul edilen kan bağışları beklenen düzeyde olmadı. Yaklaşık 11 bin kişilik ilçeden yüzde 0,45 ortalama ile 50 kişinin kan verdiği kampanyada, sayının tatmin edici olmaması gözlerden kaçmadı. Dr. Fatih Atasoy belirli bir plan dahilinde kan bağışı tırlarının sürekli hizmet ettiğini belirterek, Lapseki ilçesindeki sayının her zamanki ortalama değere yakın olduğunu dile getirdi. Kan bağışının acil bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Dr Atasoy, “ Kan Bağışı Hayat Kurtarır” dedi.

Aktif bir çalışma ile az sayıda da olsa acil kan ihtiyaçlarını karşılamak için ilçe ilçe gezdiklerini ifade eden Dr. Atasoy, görevli personel tarafından form doldurularak tansiyon ölçümleri yaptıklarını, sağlık durumu iyi olan bireylerden bağış kabul ettiklerini dile getirdi. Kan bağışı yapanların hem sağlıklı hem de olası hastalıkların tespit edilerek belli taramalardan da haberdar olduklarını kaydeden Dr. Atasoy, “Herkesi kan bağışına ve hayat kurtarmaya vesile olmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA