Kılıçdaroğlu'ndan Güzelbahçe'ye Selam Var

Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı ve CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Gürkan, ilçede tam teşekküllü bir hastanenin yapılması için toplanan 6 bin imzayı Ankara'da hem iktidar hem de muhalefet partisi yetkililerine sundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Güzelbahçe halkına selamlarını ilettiğini söyleyen Gürkan, "Genel Başkanımızdan sorunla yakından ilgilenileceğine dair söz aldık" dedi.

Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı ve CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Gürkan, ilçede tam teşekküllü bir hastane kurulmaıs için toplanan 6 bin imzayı Ankara'ya taşıdı. İktidar ve muhalefet partisi milletvekilleri ile Sağlık Bakanlığı'na sorunun çözümü için talepleri ileten Gürkan, yetkililerden konuyla ilgili söz aldıklarını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yoğun temposuna rağmen sorunla yakından ilgilendiğini ve "Lütfen Güzelbahçeliler'e selamlarımı iletin" dediğini belirten Gürkan, Ankara'daki ziyaretlerinin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

İlçede hastaların tedavi göreceği bir kurumun olmamasının önemli bir eksiklik olduğunu vurgulayan Gürkan, "İlçedeki tek sağlık ocağı saat 8 ile 5 arasında hizmet veriyor. Özellikle akşam saatlerinde ve hafta sonlarında ilçe sakinlerinin tedavi görebileceği bir hastanemiz yok. Biri vefat ettiğinde ölüm kağıdını verebilecek biri yok. Cenazenin kaldırılabileceği bir morg yok. Normal şartlarda gün içerisinde bir hastanın gidebileceği ya da ameliyat olabileceği bir hastane yok. Bu nedenle 30 bin nüfuslu ilçemize hastaların gelip gideceği, yataklı tedavilerin yapılabileceği taş teşekküllü bir devlet hastanesinin yapılmasını talep ediyoruz. Güzelbahçe Değişim Derneği olarak yaklaşık üç ay önce ilçemizde bir imza kampanyası başlattık. Bu amaçla 6 bine yakın imza topladık" dedi.

Toplanan tüm bu imzaları iktidar ve muhalefet partisi yetkililerine ulaştırmak üzere ekibiyle birlikte Ankara'ya gittiğini anlatan Gürkan, Ankara'daki ziyaretlerini şöyle anlattı: "İlk durağımız AK Parti oldu. Burada dosyamızı Sağlık İşleri Komisyonu Üyesi AK Parti Milletvekili Op. Dr. Muzaffer Yurttaş'a ilettik. Kendisi Güzelbahçe'yi iyi tanıdığını, bölgenin yapısını bildiğini söyledi.

Ilçede hastane yapılması için gerekli donelerin inceleneceğini, ilçe halkının verdiği imzaların karşılığının olması için elinden gelen desteği vereceğini söyledi"
Sağlık Bakanlığı'na da toplanan imzaların ve hazırlanan dosyanın sunulduğunu anlatan Gürkan, sözlerine şu şekilde devam etti: "Sağlık Bakanlığı danışmanı Zafer Tarıkdaroğlu, gerekli notları aldı. Konuyla mutlaka ilgileneceklerini ve bir araştırma yapacaklarını söyledi.

Sonraki durağımız ise CHP Genel Merkezi oldu. Kendisi de doktor olan İzmir Milletvekili Aytun Çıray'a konuyu anlattık. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında ziyaret ettik. Yoğun temposuna rağmen bizi kırmadı ve dikkatle dinledi. Genel Başkanımız bizdeki kırmızı dosyayı gördüğü zaman öncelikle şaşırdı. Durumu anlattık. İlk sözü 'Güzelbahçe halkına selamlarımı söyleyin' oldu. Atılan her imzayı önemsediğini, hastane sorununun takipçisi olacağını ifade etti.

Kılıçdaroğlu ayrıca bölge milletvekillerine konuyla ilgili talimat vereceğini de söyledi.

Kaynak: İHA