Kentsel Dönüşüm'e Tepki

Burdur’da, üç mahallede yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi’ne mahalle sakinleri tarafından tepki devam ediyor.

Karasenir, Tepe ve Sinan mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, Burdur Valiliği’ne yürüyerek Kentsel Dönüşüm Projesi'ne karşı topladıkları imza dilekçelerini teslim etti.
Burdur Sivil Toplum Platformu öncülüğünde yapılan yürüyüş Karasenir Mahallesi’nde başladı.

Yaklaşık 100 kişi, "Burdur uyuma, mahallene sahip çık" sloganları ile Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü

Projeyi Burdurluların istemediğini belirten Sivil Toplum Platformu Başkanı Kemal Aslan, yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu: “İlimiz merkez Karasenir, Tepe ve Sinan mahallelerinde bin 300 parselin bulunduğu bölgenin Kentsel Dönüşüm adı altında kamulaştırılarak yoksulların elinden alınması projesine ‘Hayır’ diyen halkın 12 gün boyunca bu meydanda verdiği imzaları Bakanlığa iletmek üzere Burdur Valiliği’ne teslim etmek için toplandık. Geçen günlerde benzer toplantıları yapılan, halkımızı ilgilendiren Kentsel Dönüşüm hikayesinin gerçeğini, Ankara’dan getirilen genel müdüre, kentsel dönüşümün nasıl rantsal dönüşüm olarak uygulamaya kalktığını kendisine anlattık.Dersini aldı. Giderken de Burdur halkının istemediği bu projeyle vatandaşın elinden alınamayacağını Bakanları’na iletmek üzere gitti.”
Sivil Toplum Platformu’nun basın açıklamasının ardından Tepe, Sinan ve Karasenir Mahallesi sakinleri, 5’erli gruplar halinde Burdur Valiliği Evrak Bürosu'na giderek 13 bin imzanın yer aldığı dilekçeyi teslim etti.

HUZURUMUZ KALMADI
Projeye tepki gösteren Karasenir Mahallesi sakinlerinden 70 yaşındaki İsmail Güleşir, şunları söyledi: “Evimi cebren elimden almak istemektedirler. Ben evimi dişimden tırnağımdan artırarak 40 senelik emekle yaptırdım. Benim yaşım 70| Şu yaştan sonra eşya taşıyacak halim yok. Ben katlarda yaşayamam.Ölürsem evimde ölmek istiyorum. Huzurumuz kalmamıştır. Tapulu evimizi almak istiyorlar. Bizim evlerimizi yıkmak isteyenler gelsinler de hesaplaşalım. Tüfeği astım. Nedir bizim çektiğimiz? İki aydır uykuyu unuttuk. Bizi adam yerine koyan yok. Gece gündüz huzursuz oluyoruz.”

BU YAŞTAN SONRA GERİ ÖDEME YAPAMAYACAĞIM
Kentsel Dönüşüm'e karşı her türlü eylemi yapacaklarını dile getiren Nimet Özsipahi isimli vatandaş ise, “Benim evim yenidir. Doğalgazımı aldım. Yaşım 75. Bu yaştan sonra geri ödeme yapamayacağım. Yapmak istemiyorum. Çocuklarımı borçlandırmak istemiyorum.Komşularım da istemiyor. Ben bu işin sonuna kadar hazırım. Gerekirse Ankara’ya giderim. Kimseden de korkum yoktur. Bana ne yapacaklar? Asacaklar mı? Benim mülkümü neden elimden alıyorlar? Evimi vermek istemiyorum” Mahalle sakinleri, imza dilekçelerini teslim ettikten sonra olaysız dağıldı.
Kaynak: İHA