Kelkit'te Muhtarın Yeğenini Öldürme Davasında Karar

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde yeğenini av tüfeğiyle vurarak öldürdüğü iddia edilen muhtar Ali Kemal Polat, 16 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, maktul Yusuf Polat'ı öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Ali Kemal Polat katıldı.

Müştekiler maktulün babası Hasan, annesi Züleyha, kardeşi Emre ve ağabeyi Yalçın Polat ile sanığın olay sırasında tehdit ettiği ileri sürülen Yaşar Polat ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada sanık avukatı Burcu Altınok hazır bulunurken, müşteki avukatı Burak Temren ise duruşmaya gelmedi.

Sanık Polat, duruşmada verdiği ifadede, olay günü tartıştıklarını belirterek, "Yeğenlerim bana küfür etti. Aramızda daha sonra kavga oldu. Bana vurdular. Ben daha sonra Yusuf'un nasıl vurulduğunu hatırlamıyorum. Tüfek benim hep yanımdaydı. Eve gidip almadım. Olay biranda olup bitti. Ben yeğenlerimden şikayetçi olmuyorum. Yusuf'un ölümünden dolayı çok büyük üzüntü duydum. Benim suçum yok" dedi.

Sanık avukatı Altınok da müvekkili ile maktul arasında bir husumetin bulunmadığını kaydederek, "Müvekkilim olaydan dolayı son derece mutsuzdur ve pişmandır. Verilecek cezanın alt sınırda tutulmasını ve tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ali Kemal Polat'ı ''kasten adam öldürme'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, tartışma sonrası olayın meydana gelmesinden dolayı Polat'ın cezasını 15 yıl hapis cezasına indirdi.

Heyet, sanık hakkında ''silahla tehdit'' suçundan da 1 yıl 6 ay 22 gün olmak üzere, toplamda 16 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi.

Heyet, ayrıca müştekiler maktulün kardeşi Emre ve ağabeyi Yalçın Polat hakkında sanık Ali Kemal Polat'a karşı ''kasten yaralama'' suçundan beraatlerine karar verdi.

-Olayın geçmişi-

Kelkit ilçesine bağlı Salördek köyünde, 2 Eylül 2012'de, muhtar Ali Kemal Polat ile yeğeni Yusuf Polat arasında ortak arazi kullanımı konusunda tartışma çıkmıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine muhtar Polat, yeğenini av tüfeği ile vurarak öldürmüştü.

Olayın ardından yakalanan Ali Kemal Polat hakkında "hakaret", ''kasten adam öldürme'' ve ''silahla tehdit'' suçlarından dava açılmıştı.

Kaynak: AA