Kağıthane’de İki Nesil Tek Çatı Altında Buluşacak

Kağıthane Belediyesi, iki nesli bir araya getirmek için ‘Hamidiye Mahallesi Gençlik Merkezi ve Yaşlılar Evi’nin temelini attı.

Gençlerle aynı çatı altında toplanacak olan yaşlılar, merkez sayesinde tecrübelerini gençlere anlatabilecek.

Kağıthane Belediyesi İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2012 yılı 2’nci dönem mali destek programları kapsamında kazandığı hibe desteği ile ‘Hamidiye Mahallesi Gençlik Merkezi ve Yaşlılar Evi’nin temelini attı. 3 bin 330 metre kare alan üzerine inşa edilecek olan yaşlılar evi iki nesli buluşturacak. Temel atma törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Eşi Fatma Kılıç, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan, oda başkanları, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, STK yöneticileri ve üyeleri, meclis üyeleri, Kağıthaneliler katıldı.

“YAŞLILAR, GENÇLERE TECRÜBELERİNİ ANLATABİLECEK”
Soğuk havaya rağmen yoğun katılımla gerçekleşen temel atma töreninde davetlileri selamlayarak konuşmasına başlayan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Burada hem gençlerimizin kendilerini geleceğe hazırlayacakları bir merkez oluşturacağız hem de büyüklerimizin tecrübelerini gençlere aktarabilecekleri ve bir arada bulunacakları bir ortam oluşturacağız. Uzun zamandan beri hizmete açmak için emek verdiğimiz bir çalışmanın temelini atıyoruz” dedi.

Başkan Kılıç, “Sayın başbakanımızın himayesinde birçok önemli ve değerli çalışmayı hayata geçiriyoruz” diyerek 2013 yılı yatırımları hakkında bilgi verdi. Başkan Kılıç, “Yatırımlar yılı ilan ettiğimiz 2013 yılının başında 16 yeni yatırımın emel atma ve açılış törenlerini gerçekleştirdik. Bu hafta 12 yeni açılış ve temel atma törenini sizlerle birlikte tamamlayacağız. İnşallah aralık ayı başında 8-10 adet yeni açılış ve temel atma programlarını da yine sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Kağıthane’ye yapılacak yeni bir yatırımı daha Kağıthanelilerle paylaşan Başkan Kılıç, “8 Ekim’de ihalesi yapılacak Mecidiyeköy- Mahmutbey Metro Hattı’nın bu yıl içerisinde temelinin atılacağını söyledi.

“BU PROJENİN SOSYOLOJİK DEĞERİNİ HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ”
Hamidiye Mahallesi Gençlik Merkezi’nin çok önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, “Kağıthane’de sosyal belediyecilik adına çok önemli bir çalışmanın temeline şahitlik ediyoruz. Gençlerin ve yaşlıların bir arada olması çok önemli ve çok faydalı. Bu projenin sosyolojik olarak değerini inşallah yapı hizmete girdiğinde göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yağmurun bereketle yağdığı bir cuma gününde önemli bir temelin atıldığını ifade eden AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, “Bu kadar güzel bir cuma günü atılan bu temel gerçekten hayırlı olacak. Elhamdülillah yaptığımız işlerin hepsi hayırlı zaten. Sayın Başbakanımızın açmış olduğu bu yolda hep beraber kol kola girdik. Vatandaşımız, belediyelerimizle ve hükümetimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Protokolün hep birlikte beton dökme butonuna basmasıyla temel atma töreni yoğun yağmurun altında tamamlandı.

Merkez; revir, 5 adet atölye, kütüphane,7 adet derslik, çok amaçlı salon, gündüz odası, dinlenme odası ve terasıyla birbirinden farklı birimleri bünyesinde barındıracak.
Kaynak: İHA