Japon Gelinler Mutfağa Girecek

Nevşehir'in Göreme beldesinde düzenlenecek "Kapadokya Geleneksel Yemek Festivali"nde, beldede yaşayan Japon gelinler yemek yaparak hünerlerini sergileyecek.

Festival, peri bacaları, kayadan oyma kiliseleri ve butik otelleriyle ünlü Göreme'de, Nevşehir Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Kapadokya Meslek Yüksekokulu ve Kapadokya Aşçılar Derneği'nin iş birliğinde bu yıl 12. kez gerçekleştirilecek.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivallerin bölgenin tanıtımına katkı yaptığını belirterek, "5 Ekim'de gerçekleştirilecek festival bu yıl renkli görüntülere sahne olacak. Kabak ve karpuz oymacılığı, çanak çömlek yapımı, resim sergileri ve öğrencilerin yarışları gibi birbirinden farklı detaylar festivalde ziyaretçilerle buluşacak" dedi.

Göreme'de çok sayıda Japon gelinin yaşadığını anımsatan Cingil, şöyle devam etti:

"Bu yıl beldemizde yaşayan Japon gelinler de yemek yarışmasına katılacak. Yöresel yemeklerimizin, çeşitli lezzetlerin bir de Japon gelinlerin elinden tadılmasını arzu ettik. Gelinlerimiz, Türkiye'nin meşhur ustalarıyla yemek yaparak hünerlerini sergileyecekler."

Kaynak: AA