İzmirli Makedonlar Doyasıya Eğlendi

Konak Belediyesi ile İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği geleneksel hale gelen Gültepe Rumeli Şenliği’nin bu yıl 9’uncusu düzenlendi.

Gültepe Rumeli Şenliği bu yıl 5000 kişiyle etkinliğe damgasını vurdu. Turgut Reis İlkokul bahçesinde yapılan şenliğe İzmirlilerin yanı sıra Makedonya’dan gelen konuklar da renk kattı. Demir Kapija Belediye Başkanı Dimitrov Trajce, Rosoman Belediye Başkanı Stojanche Lazov ve Bitola Belediyesi, Novaci Belediyesi Meclis üyeleri şenliğe alkışlarıyla destek oldu. Gecede halk oyunları gösterileri, Çamdibi Balkan Orkestrası, Sakoband dinleyenleri coşturdu. Makedonların gözdesi olan sanatçı Rumeli Ekrem ise şarkılarıyla geceye damgasını vuranlar arasındaydı.

İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Yıldız “ 9 senedir aralıksız sürdürmekte olduğumuz Rumeli Şenliğinde Konak Belediyesi hep destek oldu. Bizler Makedon Göçmenleri olarak her sene bir araya gelmekteyiz. Bu yılda geleneği bozmayıp bizlerin bir arada olmamızı sağlayan Konak Belediye Başkanımız Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Rosoman Belediye Başkanı Stojanche Lazov ise şenliğe katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek “Makedonların İzmir’de bu kadar büyük bir festival yaptıklarını örf, adet ve geleneklerine bizim Makedonya’da yaşadığımız tarz da devam ettirdiklerine şahit olduk. Bu mutluluğu burada yaşamaktan ve Makedonya Göçmenlerinin İzmir’de bu kadar yoğun olmasından çok memnunum. Bu etkinliğin düzenlenmesini sağlayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a sonsuz teşekkürler” dedi.

Şenliklerin insanları birbirine daha çok kaynaştırdığını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ise “Yaşamın en güzel renklerinden biri bir arada olmamız ve toplumların kendi gelenek ve göreneklerini, eğlence anlayışlarını yaşadıkları topraklarda gerçekleştirebilmesi ve gelecek kuşaklara aktarabilmesidir. Konak Belediyesi olarak bu yıl bu güzel coşkuyu 9. kez yaşıyoruz. Rumeli türküleriyle, oyunlarıyla eğleniyoruz” dedi.

Kaynak: İHA