İzmir'de Balkan ve Rumeli Göçmenleri Artık Tekyürek

İzmir’de faaliyet gösteren Balkan ve Rumeli derneklerinin büyük bir bölümünün üye olduğu beş federasyon ve 41 dernek yöneticisi, güç birliğinde yaparak Ege Balkan Rumeli Göçmenleri Platformu’nu kurdu.

Bugün SGK Eğitim ve Dinlenme Tesisi’nde yapılan tanıtım toplantısında konuşan platform başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, “Siyaset üstü bir oluşumuz” derken diğer platform yöneticileri ise öncelikli kuruluş amaçlarının siyaset olması gerektiğini söyledi.

İzmir’de bulunan Balkan ve Rumeli derneklerinin büyük bir bölümünün üye olduğu beş federasyon ve 41 dernek yöneticisinin bir araya gelerek oluşturduğu Ege Balkan Rumeli Göçmenleri Platformu’nun yöneticileri, bugün SGK Eğitim ve Dinlenme Tesisi’nde tanıtım toplantısı düzenledi.

Platform başkanı Süleyman Pehlivanoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, platformun amacından bahseden Pehlivanoğlu, “İzmir’de 1 milyon 800 binin üzerinde Balkan ve Rumeli göçmeni bulunuyor. 200 bini aşkın üyesi bulunan platformumuz ile sadece İzmir’de değil, ülke genelindeki tüm soydaşlarımızın sesini duyuracağız” ifadelerini kullandı. Toplantıda, siyaset konunda da fikir ayrılıkları ortaya çıktı, Pehlivanoğlu, siyaset üstü bir oluşum olduklarını ifade ederken, diğer platform yöneticileri ise kuruluş amaçlarında siyasetin önemine vurgu yaptı.

“SİYASET ÜSTÜ BİR OLUŞUMUZ”
Platformun siyaset üstü bir oluşum olduğunu kaydeden Pehlivanoğlu, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadıklarını ifade ederek, “Ege Bölgesi’ne yerleşmiş Balkan ve Rumeli göçmenlerinin yaşamının kolaylaşması, bireylerin, dernek ve vakıf gibi kuruluşların, merkezi ve yerel yönetimlerin buluştuğu, deneyimlerini paylaştığı, birlikte düşünüp ürettiği uyumlu bir ortam oluşturun bir platformuz” diye konuştu.

Platformun yönetim kurulunda yer alan tek kadın yönetim kurulu üyesi olan Menemen Belediye Başkan Aday Adayı, Seyrek eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar ise, “Biz artık uzlaşmayı öğrendik. Hepimiz Balkanlıyız. Hepimiz ülkemizi seviyoruz ve biz de varız. Artık birlikte, birbirimiz için sevinmeyi ve ağlamayı öğreneceğiz. Biz zaten uzlaştık, içimizde her renk olacak. Öyle bir duruş göstereceğiz ki, tüm siyasi partiler bizi ciddiye alacak” dedi.

“ÖNCELİKLİ AMACIMIZ SİYASET OLMALI”
Federasyon başkanları arasında bulunan Nejat Yılmaz, “Siyaset üstü bir şey olamaz. Siyaset, ülkeyi yöneten bir yapıdır. Bunun üzerinde bir platformun oluşması sözden ibaret kalacaktır. Siyaset yaşamın ta kendisidir. Bunun üzerinde bir güç tanımam. Biraz farklı bir duruş sergileyeceğiz. Platformun öncelikli kuruluş amacı siyaset olmalıdır. Demokratik, laik, cumhuriyetçi ve yurtsever duruşlumuzdan asla ödün vermeyeceğiz. Herhangi bir siyasi partiye karşı gelmek için kurulmadık. Onlarla bir araya gelerek yürümemiz lazım. Uzun yıllardır, bir arada çalışmalar yapıyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu konjoktür gereği biraz daha ön plana çıkma gereği duyduk” dedi.

“ARKA BAHÇE OLMAYACAĞIZ”
Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu da 200 bini aşkın üyesi olan platform hakkında bilgiler vererek,“Hayatımız tamamen siyaset içerisinde geçiyor. Siyaset üstü bir oluşum derken, biz birilerinin arka bahçesi olmayacağız. İzmir’i yönetecek isimlerin belirlenmesinde rol alma gibi bir niyetimiz elbette var. Söz sahibi olmak isteriz. Bu hususta çalışmalar elbette yürüteceğiz” açıklamasında bulundu.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
Ege Balkan Rumeli Göçmenleri Platformu, icra kurulu toplantısını yaparak Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu’nu başkan olarak seçti. Diğer federasyon başkanları Abdullah Gül ve Ekrem Selimler ile Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı başkan yardımcılığına getirildi.

Gürol Türkmentepe genel sekreter, Medat Şenay da platform sözcüsü olurken, Vahap Savaşan, Hüseyin Kocaman, Nejat Yılmaz, Hamdi Kanlıoğlu, Nurgül Uçar, Bahattin Kılıç, Şaban Yaprak, Yalçın Özcan Pakçe ve Ercan Çokbankır ise üye oldu. Platformun denetleme kurulunda ise Aynur Açıkgöz, Can Üsküp, Halim Garip, Özgür Acar, Ömer barış, Rıdvan çavuş, Selahattin Yıldız, Yusuf Sürübaşı ile Birol Özkardeş seçildi. Yüksek istişare kurulunda ise Haldun Çıray, Ercan Kahya, Prf. Dr. Yüksel Gürüz, Murat Unganer, Olgun Atilla, Burhan Güneş, Muharrem Toprak, Kemal Uzunkaya, Turgay Cin, Okan Korkmaz ve Şenay Biçer bulunuyor.
Kaynak: İHA