Hatay’da Bin Kişi İstihdam Edilecek

Hatay'da Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu Hatay İl Müdürlüğü arasında bin kişiye istihdam sağlanması amacıyla protokol imzalandı.

Hatay Valilik makamında gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, “İşsizliğin bireyler için, aileler için ve toplum için son derece ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Son yıllarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı kişileri nitelikli hale getirmekle ilgili istihdamla eğitimle doğrudan ilişkisini göz önüne alarak çeşitli eğitim programları düzenlendi.

Bu çalışma ve eğitimlerin meyveleri ilimizde de görülüyor. 2010 yılı sonu yüzde 14.09 olan işsizlik oranı 2013 yılı itibariyle yüzde 9.2’ye indi. Bu rakam oldukça memnuniyet verici bir rakamdır” dedi.

Lekesiz, Hatay’da “Toplum Yararına Çalışma Programı”nın oldukça ilgi gördüğünü bugün de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne alacakları bin kişi ile birlikle bu yıl proje kapsamında istihdam ettikleri kişi sayısının 4 bin kişiye ulaşacağını belirtti.

Hatay İşkur İl Müdürü Ahmet Bulanık ise işsizlik ile mücadele kapsamında istihdamın artırılması işsizliğin azalması amacına yönelik olarak uzun süredir işsiz olan özellikle istihdamda zorluk çekilen işsizlere çalışma alışkanlığı kazandırmak ve iş hayatına uyum sağlamak amacıyla toplum yararına program düzenlediklerini belirtti.

Konuşmaların ardından bin kişinin istihdam edileceği protokol imzalandı.
Kaynak: İHA