Hafızlık Eğitimini Tamamlayan Hafızlara 'İcazet Töreni'

Afyonkarahisar'da, Camiler ve Din Görevlileri etkinlikleri kapsamında eğitimlerini tamamlayan 18 hafız için "icazet töreni" yapıldı.

İl Müftüsü Burhan İşliyen, İmaret Camisi'nde düzenlenen törende, Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen hafızlar başta olmak üzere ailelerine ve hocalarına teşekkür etti.

Dünyada tadılabilecek lezzetlerin en üstününün, Kur'an-ı Kerim ile meşguliyet olduğunu vurgulayan İşliyen, şöyle konuştu:

"Allah, bu tadı tadan yavrularımızın sayısını çoğaltsın. Allah, Kur'an'ı ezberledikleri gibi Kur'an'ı yaşabilmelerini nasip eylesin. Allah, 'Kur'an okumaya devam edin zira Kur'an okuyan ve onunla amel edenlere kıyamet gününde şefaat edecektir' müjdesine nail olabilmeyi nasip eylesin. 'Allah'ın kitabını okuyanlar, namazlarını kılanlar, Allah'ın kendilerine verdiklerinden açık ve gizli infak edenler, hiç zarar etmesi mümkün olmayan bir ticaret umabilirler' buyruluyor."

Daha sonra Sahipata, İsmailköy ile Salar Kur'an kurslarındaki eğitimlerini tamamlayan 18 hafız için icazet töreni gerçekleştirildi.

Kaynak: AA