Gümüşhane’ye Yılın İlk Karı Yağdı

Gümüşhane’ye yılın ilk karı dün gece yağdı.Kent merkezinin yüksek zirveleri tamamen beyaza bürünürken, Zigana Dağı geçidinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Dün akşam saatlerinden itibaren kent merkezinde başlayan yağmur kendini yüksek kesimlerde kar olarak gösterirken, sabah işe gitmek için evden çıkan vatandaşlar şehrin yüksek tepelerinde kar sürprizi ile karşılaştı. Hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü Gümüşhane’de, son 24 saatte metrekareye 15,5 kilogram yağış düşerken, meteoroloji yetkilileri hafta sonunun da karla karışık yağmurlu geçmesinin beklendiğini söyledi.

Öte yandan Doğu Anadolu’yu Doğu Karadeniz’e bağlayan en önemli geçitlerden birisi olan Gümüşhane-Trabzon karayolundaki bin 900 metre rakımlı Zigana Dağı geçidinde ise kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu.

Zigana Tüneli çıkışında tesis işleten Recep Karpuz (42), son günlerde havanın çok fazla soğuduğunu belirterek, kar yağışını beklediklerini söyledi.

Karpuz, “Soğuk havanın ardından dün geceden itibaren kar yağışı bekledi. Soğuktan anlamıştık kar yağacağını. Burası Zigana Dağı, neyin ne zaman ne olacağı bilinmez. Yağışın ardından güzel bir manzara oluştu” dedi.

Karpuz, yolda kar olmadığını fakat hafta sonu yağacak karın durumunun da dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

Kar yağışının ardından yoldan geçen tır şoförleri ise yağışın kendileri için zor, vatandaş ve çocuklar için sevindirici olacağını belirtti.

Kaynak: İHA