Engelli Öğrencilerden, Bilecik Müzesi'ne Ziyaret

Bilecik'te, bedensel engelli, down sendromlu ve otizm gibi rahatsızlığı olan öğrencilerden oluşan bir grup, Bilecik Müzesi'ni ziyaret etti.

AK Parti Bilecik Engelli Koordinasyon Merkez Başkanı Hülya Alişan, ziyarette yaptığı konuşmada, Bilecik Müzesi'nin çok önemli eserlere sahip olduğunu kaydetti.

Vatandaşların müze kültürüne olan ilgisizliğini ve duyarsızlığını ortadan kaldırmak ve müzeyi ziyarete etmelerini sağlamak amacıyla, engelli öğrencilerle müze ziyareti yaparak bir farkındalık oluşturmayı istediklerini dile getiren Alişan, şöyle konuştu:

"Bilecik halkının, tarihi ve kültürel mirasa sahip müzelere ilgisiz kalması çok üzücü. Herkesin, müzemizi ziyaret ederek, bu değerlere sahip çıkmasından yanayım. En azından her şeyin engellilerle farkındalığını oluşturmaya çalışmaktansa, kültürel etkinlikler sayesinde de farkındalık yaratılabileceğini göstermeye çalıştık. Sadece görünen engelleri değil, görünmeyen engelleri de aşmak amacındayız."

Bilecik Müzesi Müdürü Halil Arça ise müzenin fiziksel yetersizlikleri ve eksiklikleri olduğunu ifade etti.

Engelli ziyaretçilerin, teknik yetersizlik sebebiyle müzenin özellikle üst katlarını ziyaret edemediklerini ancak yıl içinde yapılacak çalışmalar neticesinde engellilerin de rahatlıkla istifade edebileceği bir müze ortamı sağlayacaklarını dile getiren Arça, "Müzemizin Bilecik halkıyla bağlantısını kurmayı hedefliyoruz. Ancak kurum olarak tek başımıza biz, yapamayız. Bilecik halkı olarak, tüm kamu ve sivil toplum kurumları olarak bir araya gelebilirsek, çeşitli organizasyonlar sayesinde müzemizin tanıtımını yapabiliriz" dedi.

Konuşmaların ardından, müzede görevli arkeolog Özge Kocabaş da engelli öğrenciler ve ailelerine Bilecik'in eski fotoğraflarının ve eski yaşam sahnelerinin maketlerle canlandırıldığı müzedeki eserlerin tanıtımını yaptı.

Ziyarete, Bilecik Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, AK Parti Bilecik Kadın Kolları Başkanı Gülcan Namal ve engelli öğrenciler ile aileleri katıldı.

Kaynak: AA